×

Εσύ φροντίζεις τα μάτια σου το καλοκαίρι;


Το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι ιδιαίτερα καυτός, φροντίζεις να προφυλάσσεις την επιδερμίδα σου. Τι γίνεται όμως με την περιοχή γύρω από τα μάτια σου;

Είναι γνωστό ότι η περιοχή των ματιών, είναι πιο λεπτή και ευάλωτη στην ηλικιακή ακτινοβολία. Διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, που σημαίνει ότι έχει και μικρότερη φυσική προστασία. Γι' αυτό και εμφανίζονται εκεί συνήθως τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Έχουμε επίσης και αυξημένη κινητικότητα των μυών, άρα πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων έκφρασης.

Η σωστή φροντίδα των ματιών βέβαια, δεν ενδείκνυται μόνο για το καλοκαίρι. Είναι επιβεβλημένη όλο το χρόνο.

Για να παραμείνουν τα μάτια σου λαμπερά και όμορφα, με λιγότερες ατέλειες και ρυτίδες, ειδικά το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι ιδιαίτερα έντονος, 2 είναι τα βασικά tips που πρέπει να έχεις υπόψιν σου για τη φροντίδα τους.

1. Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν την περιοχή των ματιών σου, προλαμβάνοντας ρυτίδες και δυσχρωμίες. Ταυτόχρονα όμως προστατεύουν από τις υπερωδίες ακτίνες UV που μπορούν να προκαλέσουν διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Γι' αυτό και πρέπει να επιλέγεις γυαλιά από καταστήματα οπτικών με απορροφητικούς φακούς οι οποίοι παρέχουν 100% προστασία στα μάτια σου.

2. Αντηλιακό και στην περιοχή γύρω από τα μάτια

Μην αποφεύγεις να εφαρμόζεις αντηλιακό στην περιοχή γύρω από τα μάτια, θεωρώντας ότι σου προκαλεί γυαλάδα. Υπάρχουν άλλωστε πολλά αντηλιακά με ματ φινίριμα που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες. Το αντηλιακό θα προστατεύσει την επιδερμίδα σου από διάφορες αλλοιώσεις στο πρόσωπο, και ειδικά στα βλέφαρα, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

Και μην ξεχνάς: να πίνεις πολύ νερό, μην αμελείς την κρέμα ματιών σου και να χρησιμοποιείς eye paches!!!