×

Ανδρική περιποίηση προσώπου: όλα όσα χρειάζονται για υγιή επιδερμίδα!


Μπορεί να θεωρείται ότι η περιποίηση είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια απασχολεί όλο και περισσότερους άνδρες καθώς αφορά τη βασική καθημερινή φροντίδα του εαυτού τους. Η επιδερμίδα άλλωστε εμφανίζει μικροπροβλήματα, ανεξαρτήτως φύλου, όπως: ξηρότητα, ερεθισμούς, ξηροδερμία, λιπαρότητα, κλπ.

Το καθαρό πρόσωπο είναι το παν.

Η πρώτη κίνηση που κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπο σου, αλλά για να απομακρυνθούν τα μικρόβια, η λιπαρότητα και το σμήγμα, χρειάζεσαι ένα καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Με τη χρήση του, το δέρμα σου αναπνέει, οι πόροι καθαρίζουν και απομακρύνεις την ενοχλητική γυαλάδα.

Ενυδατική κρέμα να βάλεις!

Μετά το πλύσιμο του προσώπου σου, χρησιμοποίησε μια κρέμα ενυδάτωσης. Είναι σημαντικό να την εφαρμόσεις σε καθαρό πρόσωπο, για να απορροφήσει το δέρμα σου μόνον την κρέμα που χρειάζεται. Αν δεν την εφαρμόσεις θα νιώσεις το δέρμα σου ξηρό και αφυδατωμένο. 

Μην ξεχάσεις τα μάτια σου!

Με το πέρασμα του χρόνου αλλά και λόγω της κούρασης, παρατηρείς αλλαγές στα μάτια σου. Οι πιο συνηθισμένες αλλαγές είναι μαύροι κύκλοι, σακούλες και έντονες γραμμές. Μία κρέμα ματιών για τις δικές σου ανάγκες είναι ιδανική για τις αλλαγές αυτές.

Χωρίς αντηλιακό μην πας πουθενά!

Το αντηλιακό βοηθάει στην υγεία του δέρματος, γι’ αυτό και η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία χειμώνα-καλοκαίρι. Βρες λοιπόν μια ενυδατική που να έχει δείκτη SPF για το χειμώνα και το καλοκαίρι επέλεξε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά αν εκτίθεσαι πολλές ώρες στον ήλιο.


Βάλε τη μάσκα σου!

Για να νιώσεις την επιδερμίδα σου πιο καθαρή, πιο λεία, ενυδατωμένη και φωτεινή, χρησιμοποίησε μια μάσκα καθαρισμού προσώπου με πράσινη άργιλο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Η συγκεκριμένη μάσκα συσφίγγει τους πόρους, αποτρέπει τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων και θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τους ρύπους και την περίσσεια σμήγματος και λιπαρότητας.

Μπορεί φίλε μου να σου φάνηκαν πολλά, αλλά μόνο αν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις τη διαφορά στο πρόσωπο σου.