×

Μανικιούρ στο σπίτι, όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.


Κάτι ο αυξημένος λογαριασμός της ΔΕH, κάτι τα παπούτσια που πήρες κι έμεινες με ελάχιστα ευρώ, είναι η στιγμή που αποφάσισες να κάνεις μόνη σου μανικιούρ από την πολυθρόνα του σπιτιού σου! Αυτό ακριβώς θα δεις παρακάτω, τον τρόπο για να περιποιήσε σωστά τα νύχια σου μόνη σου.

Αν έχεις βαμμένα νύχια ξεβάψτε τα καλά με ασετόν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα είτε κάνεις κλασικό μανικιούρ είτε spa μανικιούρ.

Βήμα 1 καθαρισμός: Πλύνε καλά τα χέρια σου.

Βήμα 2 απολέπιση: Η συχνή επαφή των χεριών μας με το νερό, είτε στο απλό πλύσιμο τους, είτε σε καθημερινές δουλειές του σπιτιού έχει πολλές φορές σαν αποτέλεσμα το σκάσιμο τους. Προκειμένου λοιπόν να διατηρήσεις τα χέρια σας υπέροχα και απαλά θα πρέπει να κάνεις συχνά πυκνά απολέπιση. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα ενυδατώσεις σε βάθος τα χέρια σου, κάνοντας τα να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα!

Τρόπος χρήσης: Πάρε μια μικρή ποσότητα και τρίψε πολύ καλά με κυκλικές κινήσεις τα χέρια σου για 5-10 λεπτά. Κάνοντας το δυο φορές την εβδομάδα, τα χέρια σου θα δείχνουν νεότερα, ενώ θα είναι πολύ απαλά.

Βήμα 3 ενυδάτωση: Κάνε καλό μασάζ στα χέρια σου με μία ενυδατική λοσιόν. Μη ξεχνάς ότι η επιδερμίδα των χεριών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη γιαυτό και η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση για να παραμένουν τα χέρια σου βελούδινα.

Και αφού περιποιήθηκες τα χέρια σου, ήρθε η ώρα για το μανικιούρ.

Βούτηξε τα χέρια σου σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν τόσο τα νύχια όσο και τα πετσάκια. (Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, αυτό το βήμα μπορείς να το παραλείψεις.)


Αν έχεις πετσάκια (ή παρανυχίδες) μην τα κόψεις. Χρησιμοποίησε μια κρέμα ή ένα λαδάκι (cuticle oil) για τα πετσάκια, ώστε να μαλακώσουν και με ένα ξύλινο στικ σπρώξτε τα προς τα μέσα. Αν χρησιμοποιήσεις πενσάκι θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να τραβάς τα πετσάκια γιατί αφενός τα τραυματίζεις, αφετέρου αυτό θα τα κάνει να μεγαλώνουν ανομοιόμορφα και το αποτέλεσμα δε θα είναι καθόλου κολακευτικό.

Λίμαρε απαλά τα νύχια με μία λίμα. Η κατάλληλη λίμα για τα νύχια εξασφαλίζει ένα σωστό μανικιούρ, αν όταν λιμάρεις βλέπεις μπόλικη άσπρη σκόνη τότε δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη λίμα για σένα . Στην αγορά υπάρχουν λίμες για dry/damaged νύχια, αλλά και πιο “μαλακές” για τα πιο ενυδατωμένα. Επιπλέον, το buffer βοηθάει ώστε η επιφάνεια των νυχιών να είναι λεία και ομοιόμορφη.

Πριν απλώσεις το βερνίκι, πέρασε μία βάση - top coat για να προστατεύεται η επιφάνεια του νυχιού και να μην κιτρινίζει.


Ξεκίνησε να βάφεις τα νύχια σου ακολουθώντας το παρακάτω διάγραμμα με την ακριβή τεχνική που ακολουθούν οι επαγγελματίες.

Αφού περάσεις τις δύο στρώσεις βερνίκι, πέρασε μετά το ειδικό προστατευτικό/στεγνωτικό προϊόν (top coat) αφενός για να κρατήσει περισσότερες μέρες το μανικιούρ σου, ενώ βοηθάει το βερνίκι να στεγνώσει πολύ γρήγορα και χαρίζει τέλεια λάμψη!

Tips: Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου, άπλωσε λίγη ποσότητα βαζελίνης γύρω του έτσι αν το βερνίκι ξεφύγει θα πάει στη βαζελίνη και όχι στο δέρμα σου, όταν τελειώσεις και αφαιρέσεις τη βαζελίνη τα πετσάκια γύρω από τα νύχια θα είναι πεντακάθαρα. Αν παρ’ όλα αυτά έχει ξεφύγει χρώμα στο δέρμα γύρω από το νύχι, καθάρισε τις βουτώντας ένα μικροσκοπικό πινελάκι ή μπατονέτα σε ασετόν.