×

Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για το ΝΕΟ Cocoa Lip Balm από την Kalyka Cosmetics


Πριν από μερικούς μήνες σας μίλησα για την Kalyka Cosmetics (κάντε κλικ εδώ), ένα νέο ελληνικό brand με έμπνευση από το εξωτερικό περίβλημα του άνθους που το προστατεύει.

Πριν λίγες ημέρες, μετά από πολύ σκέψη και δοκιμές όπως ανακοίνωσε η δημιουργός του brand Κάλλια Βαλλιανάτου, το ΝΕΟ Cocoa Lip Balm της Kalyka Cosmetics είναι γεγονός! 


Το 
ολοκαίνουριο Cocoa Lip Balm είναι ένα μαλακτικό βάλσαμο για τα χείλη, για καθημερινή χρήση, που απευθύνεται σε όλους! Περιέχει βούτυρο κακάο, ελαιόλαδο, έλαιο σταφυλιού, βούτυρο καριτέ, λάδι ροδιού και μελισσοκέρι. Δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας, δεν περιέχει καμία τεχνιτή χρωστική - είναι άχρωμο και είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Εφαρμόζεται στα χείλη πρωί ή/και βράδυ, όσο συχνά χρειάζεται. 


ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο κακάο: Είναι το κυρίαρχο υλικό του Cocoa Lip Balm. Προέρχεται από τους σπόρους του Κακαόδεντρου (Cocoa Tree), το οποίο καλλιεργείται κυρίως στην Αφρική και τη Νότια Αμερική και μπορεί να φθάσει σε ύψος έως 15 μέτρα. Οι κόκκοι του κακάο περιέχουν λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκό οξύ, το στεατικό οξύ και το παλμιτικό οξύ, ενώ είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Ε και Κ. Το βούτυρο κακάο είναι εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας. Έχει μαλακτικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη απορρόφηση του από το δέρμα το κάνουν ιδανικό για αφυδατωμένες και κουρασμένες επιδερμίδες. Επιπλέον μαλακώνει και βελτιώνει την ελαστικότητα σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, κι ακόμα περισσότερο για τις ευαίσθητες, για τις οποίες έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες. Δύο πράγματα που μας ενδιαφέρουν πολύ για τα χείλια μας είναι ότι διεγείρει την δημιουργία κολλαγόνου και προσφέρει προστασία και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.

Ελαιόλαδο: Προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη (cold pressing) ώριμων καρπών ελιάς. Ένα εξαιρετικά θρεπτικό λάδι, το οποίο περιέχει τρία είδη ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών καθώς και ευεργετικά για την επιδερμίδα λιπαρά οξέα που του προσδίδουν μαλακτικές και προστατευτικές ιδιότητες. Για τα χείλη μας λειτουργεί επιπλέον και ως occlusive, δηλαδή δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο «κλειδώνει» την υγρασία και δεν την αφήνει να φύγει.

Έλαιο σταφύλι: Προέρχεται από την έκθλιψη των κουκουτσιών του σταφυλιού (cold pressing). Περιέχει υψηλά ποσοστά λινολεϊκού οξέος (omega-6, C18:2) και ολεϊκού οξέος, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Είναι έλαιο που απορροφάται γρήγορα, αναπληρώνοντας τα λιπιδικά συστατικά της επιδερμίδας και αυξάνοντας την ελαστικότητά της. Παράλληλα για τα χείλη μας λειτουργεί και ως occlusive, δηλαδή δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο «κλειδώνει» την υγρασία και δεν την αφήνει να φύγει.

Βούτυρο καριτέ: Προέρχεται από τον πυρήνα του καρπού του Shea Tree, ενός άγριου, αιωνόβιου δέντρου της Αφρικής, το οποίο θεωρείται ιερό. Το δέντρο μπορεί να φτάσει έως και τα 15 μέτρα σε ύψος και να ζήσει 3 αιώνες, ενώ ο καρπός του είναι βρώσιμος. Το βούτυρο καριτέ περιέχει μεγάλες ποσότητες ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ελαϊκό οξύ (ω-9), λινελαϊκό οξύ (ω-6), στεατικό και παλμιτικό οξύ, φυτοστερόλες, κατεχίνες, λουπεόλη και βιταμίνες A, D, E και F. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος. Έχει ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες και βοηθά να παραμείνει το δέρμα ελαστικό. Περιορίζει αισθητά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο. Προστατεύει από την ξηρότητα και συμβάλλει στη μείωση της ερυθρότητας στο δέρμα.

Λάδι ροδιού: Προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη (cold pressing) του καρπού της ροδιάς. Η ροδιά είναι φυλλοβόλος και αγκαθωτός θάμνος μέχρι 1-1,5 μέτρα ύψος ή μικρό δέντρο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες. Λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Εισχωρεί βαθιά στο δέρμα κρατώντας το ενυδατωμένο και βοηθά στην αναγέννησή του. Κάτι που ενδιαφέρει πολύ για τα χείλια μας είναι ότι έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Μελισσοκέρι: Είναι το υλικό το οποίο «δένει» όλα τα άλλα μαζί σε ένα σταθερό βουτυρένιο σύνολο. Δεν κάνει όμως μόνο αυτό. Λειτουργεί παράλληλα ως occlusive, δηλαδή δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο «κλειδώνει» την υγρασία και δεν την αφήνει να φύγει. Επιπλέον βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και γι’ αυτό αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ελαστική. 

“We don’t want you perfect
We want you beautiful” www.kalykacosmetics.com

Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις το brand στο instagram @kalyka_cosmetics.