×

Τα βασικά βήματα μιας skincare routine


Το όμορφο δέρμα δεν είναι μόνο θέμα DNA. Είναι θέμα σωστής skincare ρουτίνας που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, ώστε να σου χαρίσει υγιή και αψεγάδιαστο δέρμα. Και για να τα επιτύχουμε, πρέπει να ακολουθούμε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει τα σωστά βήματα αλλά και τα σωστά προϊόντα. 

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να σας δώσω μια κατεύθυνση, ξεκινώντας από τα βασικά βήματα. 

Πρωί: Καθαριστικό προσώπου, Toner, Αμπούλες/Booster/Serum, κρέμα προσώπου, κρέμα ματιών και φυσικά αντηλιακό.

Βράδυ: Αν είσαι βαμμένη σου προτείνω έλαιο ντεμακιγιάζ ή Cleasing Balm που "λιώνουν" το μακιγιάζ και ταυτόχρονα θρέφουν/ενυδατώνουν το δέρμα. Αν δεν είσαι βαμμένη χρησιμοποίησε το κλασικό καθαριστικό σου. Και στις δύο περιπτώσεις μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιούμε: Essence (προαιρετικό βήμα αλλά αν τη βάλει στη ρουτίνα σου, θα με θυμηθείς!), Αμπούλες/Booster/Serum, Facial oils, Κρέμα προσώπου και ματιών.

Κάθε βδομάδα: Να κάνεις απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο και της ανάγκες της επιδερμίδας σου, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, η περίσσεια λιπαρότητα και να καθαρίζονται οι φραγμένοι πόροι. Επίσης, 1-3 φορές την εβδομάδα να εφαρμόζεις τις αγαπημένες σου μάσκες.

Να θυμάσαι: Ξεκινάμε με τα προϊόντα που έχουν την πιο λεπτόρρευστη υφή και συνεχίζουμε με αυτά που έχουν την πιο παχύρευστη.