×

Οι αμπούλες για το πρόσωπο αναβαθμίζουν τη skincare ρουτίνα σου


Δεν είναι μόνο οι κρέμες και τα serum που βοηθούν το δέρμα μας να παραμείνει ενυδατωμένο, λαμπερό και υγιή. Ισχυροί μας σύμμαχοι έχουν ανακηρυχθεί και οι αμπούλες!

Οι αμπούλες προσώπου είναι μία από τις τελευταίες μου εμμονές...και αν με ρωτάς, όχι άδικα. Πρόκειται για δραστικά συμπυκνώματα σε μονοδόσεις που περιέχουν συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση και λειτουργούν ως εντατικές θεραπείες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με πιο συνηθισμένο αυτό των 7 ημερών.

Πότε χρησιμοποιώ τις αμπούλες προσώπου

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ως μια SOS φροντίδα 7 ημερών για την ανασύσταση της επιδερμίδας, και συγκεκριμένα όταν νοιώσεις την επιδερμίδα σου πολύ ξηρή, αφυδατωμένη και χωρίς ελαστικότητα. Έπειτα, ως ένα booster στην επιδερμίδα σου μια φορά τον μήνα, έτσι ώστε να την διατηρείς ενυδατωμένη και ελαστική. Μετά από ένα ταξίδι, όπου η επιδερμίδα σου έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τις πτήσεις, την αλλαγή της θερμοκρασίας, την κούραση και την έλλειψη ύπνου. Και τέλος, πριν από ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπου θέλεις η επιδερμίδα σου να μοιάζει ενυδατωμένη και φρέσκια.

Πώς τις εντάσσω στη ρουτίνα μου

Δε χρειάζεται να αλλάξουμε όλη τη σειρά περιποίησης αλλά να προσθέσουμε την κατάλληλη αμπούλα που είτε δρα συμπληρωματικά ενισχύοντας τις ήδη χρησιμοποιούμενες κρέμες, είτε ικανοποιώντας ξεχωριστά τη συγκεκριμένη απαίτηση. Εάν παράλληλα χρησιμοποιούμε και serum, η σειρά είναι πρώτα αμπούλες μετά serum και τέλος η κρέμα μας. Ο λόγος είναι ότι συνήθως οι αμπούλες περιέχουν το πιο διεισδυτικό προϊόν που απορροφάται αμέσως. Κάποιες από αυτές, να αναμειχθούν με την κρέμα που ήδη χρησιμοποιούμε, ενισχύοντας μια συγκεκριμένη δράση (αντιγήρανση λεύκανση , ενυδάτωση κλπ) ή ακόμη και κάτω από το αντηλιακό για αντιοξειδωτική προστασία».

Πώς τις χρησιμοποιώ

Μπορείς να τη χρησιμοποιείς πρωί ή βράδυ σε απολύτως καθαρή επιδερμίδα. 

- Χτύπησε ελαφρώς το καπάκι, μέχρι να βεβαιωθείς ότι όλο το προϊόν είναι συγκεντρωμένο στο κάτω τμήμα της αμπούλας.
- Άνοιξε την αμπούλα, ασκώντας ελαφρά πίεση στο πώμα της μέχρι αυτό να σπάσει
- Τοποθέτησε το προϊόν από την αμπούλα στην παλάμη σου και από εκεί φρόντισε να το απλώσεις ομοιόμορφα σε πρόσωπο και λαιμό, κάνοντας ελαφρύ μασάζ καθώς το εφαρμόζεις για να ενεργοποιήσεις την επιδερμίδα και να ενισχύσεις τη διείσδυση των ενεργών συστατικών.
- Άφησέ το να απορροφηθεί εντελώς και συνέχισε με την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης προσώπου.

Συμπέρασμα; Είναι πολυχρηστικές, πρακτικές, χρειάζονται μόνο 7 μέρες για να δεις αποτελέσματα, κοστίζουν λιγότερο από ένα serum και είναι αυτό που χρειάζεσαι για εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματός σου!

Οι αγαπημένες μου αμπούλες ομορφιάς αυτή την περίοδο είναι η L'Oreal Paris Revitalift Laser Αμπούλες Προσώπου, εμπλουτισμένες με 10% γλυκολικό οξύ, ένα μοναδικό συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται από δερματολόγους και συμβάλλει στην αποτελεσματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Μετά από 1 αμπούλα: Η επιδερμίδα φαίνεται πιο λαμπερή και σφριγηλή. Μετά από 7 αμπούλες: Η επιδερμίδα αναπλάθεται, ο τόνος της είναι πιο φωτεινός, οι λεπτές γραμμές φαίνονται πιο λείες και οι καφέ κηλίδες μειώνονται.