×

5 tips για να προστατέψεις το δέρμα σου από το κρύο


Οι χειμερινοί μήνες είναι ιδιαίτερα σκληροί για το δέρμα μας, καθώς το κρύο, ο παγωμένος αέρας και η θέρμανση των εσωτερικών χώρων όχι μόνο αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμό.

Οι περισσότεροι όμως δεν είστε σίγουροι πώς να φροντίσετε το δέρμα σωστά υπό αυτές τις συνθήκες... π.χ. δεν αρκεί να έχεις μία καλή ενυδατική κρέμα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips για να προστατέψεις το δέρμα σου από το κρύο και την ξηρότητα που προκαλεί ο χειμώνας.

Ανανέωσε τη χειμερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αναβάθμισε την ενυδατική σου κρέμα το χειμώνα, με μία πιο θρεπτική που περιέχει συστατικά που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό από τις συνεχόμενες αλλαγές θερμοκρασίας.

Χρησιμοποίησε ένα serum ενυδάτωσης. Καθώς η ξητότητα του αέρα χτυπάει κόκκινο, αυτό που χρειάζεται το δέρμα σου είναι ένας ενυδατικός ορός με υαλουρονικό οξύ. Ο στόχος εδώ είναι να κρατήσει το δέρμα καλά ενυδατωμένο και να κλειδώσει τη μέγιστη ποσότητα υγρασίας.

Απολέπιση. Καθώς οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες βοπηθύν στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβεις στην καθημερινή ρουτίνα σου ένα προιόν με AHA ή BHA για αποτελεσματική απολέπιση.

Εντατική θρέψη και για τα μαλλιά. Χρησιμοποίησε δύο φορές την εβδομάδα μία μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και κατά μήκος των μαλλιών σου, πριν κοιμηθείς και άφησε τη να δράσει. Γιατί όσο κοιμάσαι τα μαλλιά αναζωογονούνται και δυναμώνουν.

Last but not least, το χειμώνα φρόντισε λίγο παραπάνω τα χείλη σου με ένα βάλσαμο με SPF.

Ελπίζω τα παραπάνω tips να σε βοηθήσουν για να διατηρήσεις λεία και λαμπερή επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Π.Σ. Εννοείται πως ΔΕΝ ξεχνάμε το αντιηλιακό ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.