×

Περιποιήσου τα χείλη σου όπως τους αξίζει

Το δέρμα των χειλιών είναι το πιο ανθεκτικό τμήμα δέρματος του προσώπου μας, ταυτόχρονα όμως είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο. Οξύμωρο; Ναι! Γι’ αυτό και χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση και φροντίδα, καθώς δεν είναι λίγες η φορές που αισθάνεσαι να σε τραβάνε ή να σκάνε από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας αίσθηση.

Η περιοχή των χειλιών επηρεάζεται όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες, το περιβάλλον, αλλά από φαρμακευτικές αγωγές και σε εμάς τις γυναίκες ακόμα και από τις ορμόνες.

Περιποιήσου λοιπόν τα χείλη σου όπως τους αξίζει, θωρακίζοντάς τα από την παγωνιά και τις εναλαγές τις θερμοκρασίας όταν βγαίνεις από τη ζέστη έξω στο κρύο. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να αρχίσουν να τσούζουν ή να ξεφλουδίζουν για να τα φροντίσεις…!

Παρακάτω θα δεις πως με τρία απλά βήματα μπορείς να περιποιηθείς τα χείλη σου, για να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα.

Βήμα 1: Κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας κάποιο Lip Scrub ή κάνε το δικό σου με ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο λεμόνι.

Βήμα2: Μπορεί να σου φαίνεται περιττή, αλλά η μάσκα χειλιών είναι πραγματικά σωτήρια. Εφάρμοσε την πριν πέσεις για ύπνο (λειτουργεί σαν καταπραϋντικό βάλσαμο που θρέφει τα χείλη σε βάθος, αφήνοντάς τα απαλά και ενυδατωμένα μέσα) ή το πρωί για πιο ζουμερά χείλη. Σου προτείνω τη Lip Mask από Giraffe Cosmetics, η οποία περιέχει μεταξύ άλλων έναν συνδυασμό φυτικών ελαίων από Γεράνιο, Αβοκάντο, Νυχτολούλουδο, Ηλίανθο.


Βήμα 3: Μην ξεχνάς το lip balm γιατί τα χείλη σου χρειάζονται ενυδάτωση, θρέψη και προστασία. Το δικό μου αγαπημένο είναι το Cocoa Lip Balm της Kalyka Cosmetics -ένα μαλακτικό βάλσαμο χωρίς καθόλου χρώμα με το βούτυρο κακάο ως το κυρίαρχο συστατικό, ενώ στη συλλογή των υλικών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ, σταφυλέλαιο.  Τις μέρες που αισθάνεσαι τα χείλη σου αφυδατωμένα ή σκασμένα, καλό θα είναι τα χρησιμοποιείς τρεις φορές τις μέρα ή όποτε τα νιώθεις “ξερά”. Προσοχή στις υπερβολές!