×

Γκρίζα μαλλιά, και;


Ανοίγοντας την πόρτα του 2024, συνειδητοποιείς ότι όσο περνάνε τα χρόνια βλέπεις γύρω σου ολοένα και περισσότερα γυναικεία κεφάλια με τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι. Είτε γιατί κάποιες βαρέθηκαν να τα βάφουν είτε γιατί ξεπέρασαν το άγχος του γκρίζου και του λευκού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Ζήτημα είναι αν είχα κλείσει τα 19 όταν παρατήρησα τις πρώτες άσπρες τρίχες στο κεφάλι μου. Φύτρωναν άτσαλα εδώ κι εκεί, με αποτέλεσμα να "κλωτσάνε" πάνω στο σκούρο καστανό-σχεδόν μαύρο μαλλί μου. Ήμουν στο πρώτο έτος, αν θυμάμαι καλά όταν άρχισα να τα βάφω. Από τότε, πέρασα απ’ όλες τις αποχρώσεις του ξανθού, από το ροζ που ήταν το αγαπημένο μου, στο μωβ, πάλι στο ξανθό, στο τζίντζερ και πάλι στο ξανθό...γιατί μια φορά ξανθιά πάντα ξανθιά. Α, τα έκανα και καστανά (πεντάρι) αλλά ήταν μουντά πάνω μου. Βέβαια αν ήμουν άντρας και είχα γκριζάρει θα με έλεγαν γοητευτικό και δεν θα έπαιρνα εύκολα την απόφαση να τα βάψω, καθώς είναι βαριά η ταμπέλα «βαψομαλλιάς»... αλλά εμείς οι γυναίκες απλά "μεγαλώνουμε" και επιβάλλεται να δείχνουμε νέες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Δεν γινόμαστε αποδεκτές αν δεν φαινόμαστε νέες, χαριτωμένες, με ωραίο σώμα, με τέλεια μαλλιά. Είμαστε σοβαροί; Δηλαδή δεν μπορούμε να είμαστε όλα αυτά με τα ωραία γκρίζα μαλλιά μας;

Με αφορμή λοιπόν τη δύσκολη περιπέτεια που πέρασα με την υγεία μου (διάβασε εδώ) και την απώλεια μέρους των μαλλιών μου λόγω της θεραπείας που κάνω, τον περασμένο Νοέμβριο είπα θα προσπαθήσω να μην βάφω τα μαλλιά μου. Μεταξύ μας, δεν είναι εύκολο...ειδικά σε μια κοινωνία όπως η ελληνική που όλα σχολιάζονται αρνητικά. Βέβαια όσο μεγαλώνω πιστεύω πως ανεξάρτητα από τι χρώμα έχουν τα μαλλιά, σημασία έχει το στιλ, το ντύσιμο και φυσικά το μακιγιάζ. Αφήστε που στα γκρίζα μαλλιά το κούρεμα παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο, όπως το τέλειο καρέ μου.

Το να σταματήσω όμως τις βαφές, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω και την περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα για να μη δείχνουν άτονα, θαμπά και αφυδατωμένα. Επιπλέον, τα σαμπουάν και οι μάσκες με χρωστικές ουσίες (σ.σ. silver) θα αφαιρέσουν τις κιτρινίλες και θα καταπολεμήσουν την εμφάνιση των ανεπιθύμητων πορτοκαλί τόνων, που εμφανίζουν τα ξανθά μαλλιά -το ξανθό είναι ένα χρώμα που οξυδώνεται εύκολα. Γι' αυτό και η νέα σειρά LuxeBlond της System Professional είναι πολύ σημαντική για μένα· θα με συντροφεύσει στο δύσκολο ταξίδι του να μην βάψω τα μαλλιά μου.


Η σειρά προϊόντων LuxeBlond της System Professional είναι σχεδιασμένη για τη φροντίδα των ξανθών μαλλιών -βοηθά στην επανόρθωση της τρίχας από μέσα προς τα έξω, ενώ εξουδετερώνει άμεσα τους ανεπιθύμητους θερμούς υποτόνους. Παράλληλα συμβάλει στην αντιμετώπιση των βασικότερων προβλημάτων των μαλλιών που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία ξανοίγματος, για πιο λεία ξανθά μαλλιά με ψυχρούς τόνους, πιο δυνατά ενάντια στο σπάσιμο.

Ακολουθώντας, λοιπόν, το πρωτόκολο της LuxeBlond θα πεις αντίο στις κιτρινίλες και θα εμποδίσεις την εμφάνιση των πορτοκαλί τόνων, ενώ παράλληλα επαναφέρει τη ζωντάνια στη δομή και την υφή των μαλλιών.

Βήμα 1ο: Shampoo
Απαλό σαμπουάν για καθημερινό λούσιμο που αφαιρεί τα συσσωρευμένα υπολείμματα και τους ρύπους, ενώ παράλληλα εξουδετερώνει άμεσα τους χάλκινους και κίτρινους υποτόνους.

Βήμα 2ο: Hair Moisturiser
Κρέμα βαθιάς περιποίησης κατά του σπασίματος της τρίχας για λεία και ενυδατωμένα μαλλιά, πιο δυνατά ενάντια στο σπάσιμο.

Βήμα 3ο: Mask
Περιποίηση που τελειοποιεί το ψυχρό ξανθό εξουδετερώνοντας τους κίτρινους τόνους και επανορθώνοντας σε βάθος την τρίχα από τον πυρήνα της.

Βήμα 4ο: Bi-Phase UV & Heat Protector
Σπρέι χωρίς ξέβγαλμα που προσφέρει άμεση προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία & τη φθορά από τη θερμότητα.

Bonus: To Emulsion, ένα προϊόν κομμωτηρίου με ελαφριά σύνθεση αναδόμησης που χαρίζει στα μαλλιά πιο ψυχρό τόνο και απαλότητα από τις ρίζες έως τις άκρες.

Ανακάλυψε τη σειρά LuxeBlond της System Professional στα κομμωτήρια (βρες το κοντινότερο σε σένα εδώ) και σε επιλεγμένα καταστήματα με είδη κομμωτηρίου.

Last but not least μερικά σούπερ tips για υγιή και λαμπερά γκρίζα μαλλιά.

  • Το σωστό κούρεμα είναι το 70% της εμφάνισης ενός κεφαλιού με γκρίζα μαλλιά.
  • Μίλησε με τον κομμωτή σου για να είναι ομαλή η μετάβαση.
  • Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα.
  • Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο, καθώς τα γκρίζα μαλλιά κιτρινίζουν στον ήλιο.
  • Προστατέψε τα μαλλιά από τη ζέστη των εργαλείων styling. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς θερμοπροσταυτευτικό και μην κάνεις υπερβολές με τη θερμοκρασί γιατί τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να καούν πιο εύκολα λόγω της υφής και τον πόρων τους.
  • Χρησιμοποίησε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη που προστατεύει τα μαλλιά ενώ κοιμάσαι, διότι δημιουργείται λιγότερη τριβή, προστατεύοντας τα μαλλιά από το σπάσιμο και το ανεπιθύμητο φριζάρισμα.

Π.Σ.1. Αν δεν τα καταφέρω ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Οι στόχοι πολλές φορές αλλάζουν και δεν είναι κακό. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ΑΝ αλλάξει η οπτική μου, θα είναι γιατί η ψυχή μου δεν είναι έτοιμη να ζήσει στις αποχρώσεις του γκρι. Άλλωστε το ψυχρό ξανθό που θα έχω χάρη στη LuxeBlond, ήταν είναι και θα είναι πάντα το αγαπημένο μου.

Π.Σ.2. Καθώς αυτό είναι από τα πρώτα άρθρα του 2023, θέλω να σε προτρέψω ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΣ ό,τι χρώμα και μήκος έχουν τα μαλλιά σου. Να υποστηρίζεις την εμφάνισή σου -τις επιλογές σου και αν δέχεσαι τα γκρίζα σου μαλλιά σαν κάτι φυσιολογικό, να τα επιβάλλεις σαν να είσαι η απόλυτη star. Καλή Χρονιά!