×

Πες όχι στο ξηρό δέρμα!


Το ξέρουμε όλες: η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Αλλά τι γίνεται όταν δεν κάναμε τίποτα για να προλάβουμε το κρύο και σε τραβάει το δέρμα... και ψάχνεις μετά τα κατάλληλα προϊόντα για να επαναφέρεις την ισορροπία στο δέρμα σου. Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξω τρία αγαπημένα προϊόντα που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τις κρύες ημέρες του χειμώνα και θα σας κουράσω με λίγα λόγια για την ξηρότητα.

Η καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος είναι πλέον εύκολη υπόθεση! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Επίσης, τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα για την επίμονη -έντονη ξηρότητα είναι αυτά που είναι βαρύτερα για το δέρμα. Οι αραιές κρέμες που απορροφώνται γρήγορα δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τη διαφορά ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος. Το ξηρό δέρμα είναι λεπτό, ξεφλουδίζει συχνά και έχει άγρια υφή. Μετά τον καθαρισμό νιώθετε να σας τραβάει. Επιπλέον, δεν διαθέτει τα απαραίτητα λιπίδια για την κατακράτηση του νερού και χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας. Ενώ το αφυδατωμένο δέρμα έχει ως αναγνωριστικό στοιχείο την έλλειψη νερού, έχει όψη μαραμένη και στην αφή είναι τραχύ. Ωστόσο το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι απαραίτητα ξηρό (και ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο).


Το κρύο καταστρέφει τα φυσικά λιπίδια που έχει το δέρμα για να κρατάει την ελαστικότητά του και να κρατάει τα κερατινοκύτταρα ενωμένα, να μην σπάνε. Η LIPIKAR Baume AP+ είναι μία κρέμα που βοηθάει στην αναπλήρωση των λιπιδίων της επιδερμίδας και απευθύνεται σε ξηρές και πολύ ξηρές επιδερμίδες. Κατά τη χρήση της η επιδερμίδα είναι απαλή και ανακτά την άνεση της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ενυδάτωση που προσφέρει είναι εξαιρετική. Απορροφάται γρήγορα, έχει μη λιπαρή σύνθεση και είναι κατάλληλη για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Δεν έχει άρωμα και είναι paraben free.

Plus: Η καλύτερη ενυδάτωση γίνεται σε νωπό δέρμα, δηλαδή μετά το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ήδη ενυδατωμένο. Οι κρέμες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την υγρασία ώστε να μην εξατμίζεται.

Κατά τους χειμερινούς μήνες:

  • Μειώστε τη χρονική διάρκεια του ντους όσο το δυνατό περισσότερο και χρησιμοποιήσετε απλά χλιαρό, αλλά όχι καυτό, νερό.
  • Επιλέξτε σαπούνια δέρματος που είναι λιγότερο “επιθετικά”, πιο πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, με ένδειξη για “ευαίσθητο δέρμα”.
  • Όταν σκουπίζεστε μετά το ντους, να ακουμπάτε απαλά την πετσέτα επάνω σας επανειλημμένα και να μην την τρίβετε επάνω στο σώμα σας με δύναμη.
  • Να βάζετε πάντα ενυδατική κρέμα στο σώμα σας, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό μετά το ντους.