×

Επαγγελματική περιποίηση μαλλιών στο σπίτι με σύμμαχο τη Scandal Beauty


Τα μαλλιά είναι κάτι μοναδικό για τον καθένα μας, όπως συμβαίνει με το δέρμα μας. Κανείς δεν έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα, το χρώμα και την υφή. Εφαρμόζοντας τα κατάλληλα προϊόντα στα μαλλιά σου, αυτά δηλαδή που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους...μάλλον ξέρεις ήδη πως να τα φροντίσεις μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο. Επειδή μερικές φορές παρασύρεσαι απ' όλα αυτά που βλέπεις και χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν θα έπρεπε, θα σου υπενθυμίσω ότι το μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι η ενυδάτωση. Και πώς θα πετύχεις την απόλυτη ρουτίνα ενυδάτωσης στο σπίτι; Φτιάξε καφέ και ξεκίνα το διάβασμα!

FACT: Τα μαλλιά αποτελούνται από δύο μέρη: από το θυλάκιο που βρίσκεται στο χόριο και τον άξονα της τρίχας (κερατίνη) και ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών, η κερατίνη μπορεί να είναι από το 65% έως το 95% της μάζας τους. Το άλλο μέρος είναι τα τριχοθυλάκια που παράγουν λιπαρά στοιχεία όπως είναι το σμήγμα και καλύπτουν την επιφάνεια των μαλλιών.


Η Scandal Beauty έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης μαλλιών που είναι εφάμιλλη με αυτή που απολαμβάνεις στο κομμωτήριο. 
Παρακάτω θα δεις όλα τα προϊόντα για να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς περιποίησης, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου.

Το σαμπουάν

Το λούσιμο των μαλλιών είναι απαραίτητο γιατί απομακρύνει, σμήγμα, ιδρώτα και ακαθαρσίες. Το πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου. Αν πρέπει να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα ή είναι αρκετά λιπαρά ή αν έχεις κάνει θεραπεία κερατίνης, δοκιμάστε το Απαλό Σαμπουάν με ανάλαφρη σύνθεση χωρίς θειικά άλατα. Αν η τρίχα των μαλλιών σου είναι κανονική προς ξηρή επέλεξε το Σαμπουάν εντατικής θρέψης και πλούσιας ενυδάτωσης που είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες σιταριού, αλόη και υαλουρονικό οξύ.

Το scrub στο τριχωτό της κεφαλής

Το scalp scrub απομακρύνει τους συσσωρευμένους ρύπους, την λιπαρότητα και όλα τα βλαβερά στοιχεία που μπορεί να προσκολλώνται στο δέρμα σου, όπως είναι η ξηροδερμία και η πιτυρίδα. Επίσης, δημιουργείται στις ρίζες υπεραιμία από την απολέπιση και το ελαφρύ μασάζ, με αποτέλεσμα να ενισχύει την τριχοφυΐα. Στην Scandal Beauty μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο Cleansing Salt Scalp Scrub και στο Volumizing Sugar Scalp Scrub.

Το conditioner

Πρόκειται για ένα προϊόν που το χρησιμοποιείς μετά το σαμπουάν και απλώνεται στα μήκη των μαλλιών. Αποφεύγεις την εφαρμογή στη ρίζα, διότι δημιουργεί λιπαρότητα που οδηγεί σε επιμέρους προβλήματα όπως είναι η πιτυρίδα και η ξηροδερμία. Το Scandal Conditioner με κερατίνη, κολλαγόνο και argan oil, μειώνει το φριζάρισμα, χαρίζει απαλότητα, λείανση, ενυδάτωση, θρέφει την τρίχα και αφήνει ανάλαφρη αίσθηση.

Η μάσκα

Πρόκειται για ένα παχύρευστο προϊόν που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και αναδόμηση. Αν βάφεις τα μαλλιά σου η μάσκα είναι το προϊόν που θα κρατήσει ζωντανό το χρώμα και ταυτόχρονα θα προστατεύσει την τρίχα από τη φθορά που προκαλείται από τις βαφές ή το ξάνοιγμα. Η Scandal Μάσκα Μαλλιών με argan oil, κερατίνη και κολλαγόνοαναδομεί κι ενυδατώνει την τρίχα προσθέτοντας τις χαμένες βιταμίνες της. Ταυτόχρονα, ενυδατώνει, θρέφει, τονώνει και επανορθώνει τα κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά.  Επίσης, στα ξανθά μαλλιά εμφανίζονται ανεπιθύμητοι τόνοι όπως το κίτρινο και το χάλκινο. Οι silver μάσκες έχουν μοβ ή μπλε χρωστικές που χρησιμεύουν ως αντι-κίτρινα φίλτρα, καταπολεμώντας τους ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους στα ξανθά μαλλιά. Η Scandal Silver Μάσκα μαλλιών με Argan Oil και κολλαγόνο έχει ενυδατική δράση, βοηθώντας στην αποφυγή της ξηρότητας που μπορεί να προκαλέσει η επεξεργασία των μαλλιών. 

Το leave in conditioner

Είναι ένα προαιρετικό βήμα αφού λούσεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν και conditioner. Κάνει το ξεμπέρδεμα των μαλλιών πιο εύκολο, τα ενυδατώνει και τους προσφέρει θερμοπροστασία ως έναν βαθμό. Το leave-in conditioner δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και δεν αντικαθιστά το conditioner που χρησιμοποιείς κατά το λούσιμο μετά το σαμπουάν σου. Το Scandal Leave in σπρέι με Κερατίνη, πανθενόλη & πρωτεΐνες Μεταξιού, είναι ένα θεραπευτικό leave-in μαλλιών, το οποίο αναπλάθει τα κατεστραμμένα μαλλιά, προσφέροντας ενυδάτωση, απαλότητα και λάμψη με μεγάλη διάρκεια. Όταν νιώσεις τα μαλλιά σου ξηρά και ατίθασα ή αν απλά θέλεις να τα φροντίσεις παραπάνω το leave-in conditioner είναι η καλύτερη επιλογή. 

To προστατευτικό σπρέι μαλλιών από τη θερμότητα

Προσπάθησε να αποφεύγεις το συχνό στέγνωμα των μαλλιών σου με σεσουάρ. Το στέγνωμα με αυτόν τον τρόπο είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους για τα ευαίσθητα μαλλιά. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών που προστατεύουν από τη θερμότητα δημιουργώντας ένα λεπτό φράγμα προστασίας ανάμεσα στην τρίχα και τη θερμότητα, όπως το Scandal Heat Protection Spray με φυτικές πρωτεΐνες και εκχύλισμα bamboo που βοηθάει στην προστασία των μαλλιών από θερμικές διαδικασίες. Προσφέρει προστασία από τη θερμότητα έως και 210οC.

Το έλαιο μαλλιών

Κυκλοφορούν πολλά έλαια για τα μαλλιά. Θα σου πρότεινα να κοιτάς τη σύστασή τους  και να αναζητάς στοιχεία όπως το αργκάν, το εκχύλισμα jojoba ή την καρύδα. Το Scandal Λάδι Μαλλιών με έλαιο Argan & Moringa, προσφέρει ανάλαφρη και γρήγορη απορρόφηση. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αναζωογονεί και να ενυδατώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά προσφέροντας απίστευτη λάμψη και κίνηση. Χρησιμεύει επίσης ως φυσικός προστατευτικός παράγοντας έναντι ζημιών λόγω χρήσης θερμικού styling και ηλιακών ακτινών UV. Εφαρμόζεται σε στεγνά ή και νωπά μαλλιά.

Θα τα βρεις σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα και eshop σε όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε τη Scandal στο instagram και μάθε περισσότερα για τα προϊόντα και τη χρήση τους στο scandalbeauty.gr/.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕΝ χρησιμοποιούμε όλα τα προϊόντα μαζί και πρόσεξε να ΜΗΝ το παρακάνεις με τις ποσότητητες.