×

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μάσκαρα

Η μάσκαρα είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν για την ολοκλήρωση ενός μακιγιάζ. Γιατί όλες θέλουμε οι βλεφαρίδες μας να φαίνονται πυκνές και έντονες! Άρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια καλή μάσκαρα. Και ποια είναι η καλή μάσκαρα; Αυτό φίλη μου δεν μπορώ να στο πω... Μπορώ όμως να σου δείξω τις δικές μου αγαπημένες και μαζί τα αγαπημένα μου ντεμακιγιάζ ματιών.  

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως για όλα τα σχήματα ματιών θα πρέπει να ξεκινήσεις με το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες (προσωπικά το αντιπαθώ), αλλά το άτιμο βοηθάει στο να κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν πιο μεγάλες.

Μάτια με απόσταση μεταξύ τους: Βάψε όλες τις βλεφαρίδες σου με μια μάσκαρα που έχει λεπτό βουρτσάκι. Μετά, χρησιμοποίησε μια μάσκαρα με μεγάλο βουρτσάκι για να βάψεις τις βλεφαρίδες που βρίσκονται από τη μέση και προς το κέντρο του προσώπου σου. Με αυτό τον τρόποι θα δημιουργήσεις την αίσθηση ότι τα μάτια σου είναι πιο κοντά. Προσοχή: Αν αρχίζουν να ενώνονται μεταξύ τους, διαχώρισε τες με ένα βουρτσάκι.

Μάτια κοντά μεταξύ τους: Αφού χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, πέρασε με μάσκαρα όλες τις βλεφαρίδες σου. Μετά κάνε ένα ακόμα στρώμα από την μέση μέχρι την εξωτερική μεριά. Επίσης πέρασε με το βουρτσάκι τις ρίζες των βλεφαρίδων σου από το μέσο και προς τα έξω. Προσοχή: Δώσε έμφαση στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για να τα κάνεις να      φαίνονται μεγαλύτερα.

Μάτια τύπου monolid (το βλέφαρο δεν «τσακίζει» όταν τα μάτια είναι ανοιχτά): Χρησιμοποίησε μάσκαρα που κάνει τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο μακριά σε όλες τις βλεφαρίδες σου. Προσοχή: Θέλεις να κάνεις το βλέφαρο να φαίνεται ανάμεσα από τις βλεφαρίδες για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά.

Μικρά μάτια: Για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά για το πρώτο στρώμα μάσκαρα χρησιμοποίησε το βουρτσάκι ομοιόμορφα σε όλες τις βλεφαρίδες σου. Αλλά για το δεύτερο στρώμα επικεντρώσου στο κέντρο για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Προσοχή: να αποφύγεις το να ενώνονται οι βλεφαρίδες σου.
Tips:
  • Χρησιμοποίησε ένα lash primer πριν από τη μάσκαρα για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο πλούσιες και πυκνές. Εναλλακτικά, αν οι βλεφαρίδες σου είναι λεπτές, πέρασε τες με διάφανη πούδρα προτού απλώσεις τη μάσκαρα για να τους δώσεις όγκο.
  • Όταν βάζεις μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες, τοποθέτησε το βουρτσάκι από την επάνω τους μεριά ώστε να τους δώσεις χρώμα κι έπειτα προχώρα στην κάτω μεριά.
  • Ο πιο σωστός τρόπος είναι να την τοποθετήσεις όσο πιο κοντά στην ρίζα των βλεφαρίδων σου γίνεται, κάνοντας κινήσεις ζικ- ζακ.
  • Αν έχεις κοντές βλεφαρίδες άπλωσε πρώτα μια μάσκαρα για μήκος (lengthening) και από πάνω μια για να σου εξασφαλίσει γυριστές βλεφαρίδες (curling).
  • Τράβηξε μία γραμμή με σκούρο μολύβι στη ρίζα των βλεφαρίδων σου. Θα τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές και γεμάτες. Προσοχή: θέλεις η γραμμή να μοιάζει σαν μέρος των βλεφαρίδων σου.
  • Αν φοράς γυαλιά, προτίμησε μάσκαρα που δείχνει τις βλεφαρίδες πιο μακριές αντί να τους δίνει όγκο.
  • Χρησιμοποίησε αδιάβροχη μόνο όταν πρέπει! Η σύστασή τους είναι αρκετά δύσκολη στο ντεμακιγιάζ και συνήθως πρέπει να τρίψετε αρκετά τις βλεφαρίδες για να την απομακρύνετε τελείως. Εάν τη χρησιμοποιείς συχνά να ξέρεις ότι ταλαιπωρείς      τις βλεφαρίδες σου και μπορεί να αρχίσουν να σπάνε.
  • Συχνά είτε από μια πηχτή σύσταση είτε από τις πολλές στρώσεις δημιουργούνται κόμποι από μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες, οι οποίοι εκτός του ότι δείχνουν άσχημα, όταν πέσουν μπορεί να μουτζουρώσουν το υπόλοιπο μακιγιάζ. Για να τους απομακρύνετε, πάρτε ένα καθαρό χτενάκι βλεφαρίδων και περάστε το με προσοχή και ελαφρά από πάνω τους.
  • Αν η μάσκαρα σου γίνει πιο πηχτή (βάζεις και βγάζεις απότομα το βουρτσάκι στη μάσκαρα και μπαίνει αέρας), ζέστανε νερό και βύθισε τη μάσκαρα σου μέσα σε αυτό για αρκετά λεπτά. Όταν τη βγάλεις θα έχει γίνει πιο υγρή.
  • Για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις στα μάτια, καλό είναι να αλλάζεις τη μάσκαρα κάθε τρεις μήνες.
Βάλε χρωματιστή μάσκαρα!

Ως γνωστόν το καλοκαιρινό μακιγιάζ δεν είναι πολύπλοκο... Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη χρησιμοποιώντας απλά μια υπέροχη χρωματιστή μάσκαρα που είναι και μία από τις τάσεις στο μακιγιάζ γι’ αυτή τη σεζόν; 

Όταν χρησιμοποιείς χρωματιστή μάσκαρα, μη ξεχνάς:
  • Τα πράσινα μάτια αναδεικνύονται καλύτερα με τις μωβ αποχρώσεις, με το χρυσό και με το γκρι.
  • Τα μπλε μάτια τονίζονται υπέροχα και με τα πράσινα χρώματα και με τα bronze τα οποία κάνουν δυνατό contrast μαζί τους με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο λαμπερά και μεγάλα.
  • Τα καστανά μάτια, πάλι,φαίνονται υπέροχα με το βαθύ μοβ, με το πράσινο, με το χρυσό και με το βαθύ μπλε.
  • Αν θέλεις να εντάξεις στο μακιγιάζ σου τις παστέλ αποχρώσεις, θα πρέπει να κάνεις πολλές δοκιμές για να καταλήξεις με ακρίβεια στο σωστό, για σένα, χρώμα.
H νέα Worth the Hype Volumizing & Lengthening Mascara της NYX Cosmetics (βρες την εδώ) είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε... πιο σκούρες, πιο πλούσιες και θανάσιμα εντυπωσιακές βλεφαρίδες όλη μέρα! Εφαρμόζεται πανεύκολα, φοριέται άνετα και κάνει πραγματικά ό,τι υπόσχεται! Επιπλέον διαθέτει βουρτσάκι που στενεύει στην άκρη, ώστε να χτενίζουμε, να δίνουμε σχήμα και να επιμηκύνουμε ακόμη και την πιο μικρή βλεφαρίδα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών μας. Ευτυχώς για εμάς βγαίνει σε μωβ, μπλε, καφέ και φυσικά μαύρο.
  • Το αποτέλεσμα που δίνει μια χρωματιστή μάσκαρα είναι πολύ χαρακτηριστικό και έντονο. Το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να ακολουθεί σε χαμηλούς τόνους, φορώντας μια ουδέτερη σκιά ματιών και μια πολύ λεπτή γραμμή eyeliner.
  • Για πιο soft αποτέλεσμα συνδύασε την χρωματιστή μάσκαρα με μια μαύρη. Πρώτα εφάρμοσε τη μαύρη μάσκαρα σε όλα τα βλέφαρα και μετά τόνισε με την χρωματιστή ή τις άκριες των βλεφάρων ή τις εξωτερικές γωνίες.

Καστορέλαιο αγάπη μου!

Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να δυναμώσουν οι βλεφαρίδες σου είναι το καστορέλαιο. Βάλε λίγη ποσότητα σε ένα παλιό -καθαρό- βουρτσάκι μάσκαρα και πέρασε τις βλεφαρίδες σου από την ρίζα ως τις άκρες. Κάν'το σαν θεραπεία για ένα μήνα και θα με θυμηθείς! 

Ντεμακιγιάζ

Μετά από τόση μάσκαρα θα χρειαστείς κάτι περισσότερο από ένα απλό ντεμακιγιάζ. Ιδανικό είναι κάποιο που θα περιέχει έλαια (συνήθως είναι ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ), ώστε να μπορεί να διαλύσει τη σύστασή της εύκολα και χωρίς πολύ τρίψιμο. 

Tip: Για να μην τρίβεις με τις ώρες τις βλεφαρίδες σου, πάρε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ ποτισμένους με το ντεμακιγιάζ σου και τοποθέτησε τους πάνω στα μάτια σου πατώντας πολύ ελαφρά. Περίμενε ένα λεπτό ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα και μετά σκούπισε με απαλές κινήσεις. 

Και τέλος, προσοχή στις λεπτομέρειες. Με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε το αγαπημένο σου προϊόν ντεμακιγιάζ, αφαίρεσε τα υπολείμματα μάσκαρα και μολυβιού/eyeliner από το κάτω και το πάνω βλέφαρο, αλλά και από τα φρύδια.

Άρθρο μου για το Punked.gr - Πρώτη δημοσίευση 22/7/2018