×

Πλύνετε σωστά τα ρούχα σας

Και ενώ έχουμε πάρει αυτό το καταπληκτικό φόρεμα που το είχαμε βάλει στο μάτι, το μέλλον του εξαρτάται από τον τρόπο που θα το πλύνουμε. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τα ρούχα με ξεθωριασμένα χρώματα, τα οποία μας δίνουν ένα «ξεπλυμένο» look .


Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

1. Διαβάζουμε τις οδηγίες πλυσίματος! Θα σου πουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στο αγαπημένο σου ρούχο!

2. Πλένουμε πάντα τα σκούρα με τα σκούρα και τα λευκά με τα λευκά! Για τις φίλες που βαριούνται (όπως εγώ) υπάρχουν και οι χρωμοπαγίδες.

3. Το πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μη ξεβάψουν. Ούτως ή άλλως πλέον τα σύγχρονα απορρυπαντικά μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

4. Ξύδι όχι μόνο στη σαλάτα και στα νεύρα… αλλά και στο πλυντήριο. Φυσικό μαλακτικό και προστασία των χρωμάτων. Η μυρωδιά θα φύγει με τη μπουγάδα, μην ανησυχείς!

5. Προσθέστε στο μαλακτικό λίγη μαγειρική σόδα. Κάνει τα λευκά λευκότερα και τα χρώματα πιο ζωντανά. Επίσης εξαφανίζει τις μυρωδιές.

6. Μη γεμίζεις το πλυντήριο μέχρι πάνω. Νομίζεις ότι γλυτώνεις έξτρα μπουγάδα, αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να εξουθενώνεις το μηχάνημα, και τα ρούχα να μην πλένονται καλά με τα γνωστά «αρωματικά» αποτελέσματα.