×

5 απαραίτητα συστατικά για ένα πετυχημένο post


Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι το blogging είναι μία γρήγορη και παράτολμη διαδικασία που αποτελείται από τη λήψη φωτογραφιών και τη συγγραφή κειμένων. Στη πραγματικότητα όμως είναι μία "δουλειά" που απαιτεί, διάβασμα, καλό σχεδιασμό και στρατηγική. Φτάνει να κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στο google και να μάθεις πως μπορείς να "απογειώσεις" το blog σου με τη βοήθεια του SEO (Search Engine Optimization) -είναι οι διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός site/blog, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Υπάρχουν όμως 5 βασικά συστατικά που ανεβάζουν ένα post.

#1 Τίτλος

Ένας από τους πρώτους τρόπους για να ξεχωρίσεις είναι ο τίτλος! Επιλέγοντας έναν τίτλο να θυμάσαι ότι πρέπει να είναι: ισχυρός, πιασάρικος, μοναδικός.

#2 Καλές φωτογραφίες

Κανείς δεν θα διαβάσει ένα τεράστιο κείμενο! Καλό θα είναι να βάζεις ενδιάμεσα στις παραγράφους όμορφες εικόνες. Τουλάχιστον, αν κανείς δεν διαβάσει το κείμενο θα χαζέψει τις φωτογραφίες σου!

#3 Για το τέλος... ή κλείνοντας...

Να κλείνεις πάντα το άρθρο σου με μία συμβουλή, μια εμπνευσμένη ιστορία ή κάτι διασκεδαστικό. (Αυτό πρέπει να το κάνω και εγώ!!!)

#4 Σχετικοί σύνδεσμοι

Στα καινούρια σου άρθρα να συμπεριλαμβάνεις συνδέσεις από παλαιότερες δημοσιεύσεις σου, η οποίες μπορεί να είναι σχετικές με το καινούριο θέμα σου.

#5 Κουμπιά share

Ποιο το νόημα να δημιουργήσεις ένα κείμενο ή ένα βίντεο αν δεν το δει κανείς; Να κοινοποιείς πάντα το άρθρο -βίντεο σου στα social media που έχεις. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό τα κουμπιά share να τα έχεις τοποθετήσει σε σημείο που μπορεί ο αναγνώστης σου μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άμεσα.

Και τέλος, ένα επιτυχημένο ποστ χρειάζεται όρεξη και ψυχή.