×

Έναν ελληνικό από την αρχή, παρακαλώ

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσοι νέοι καφέδες κι αν κυκλοφορήσουν, η γοητεία του ελληνικού καφέ δύσκολα θα ξεπεραστεί. Και μπορεί να μην είσαι φανατικός οπαδός του...κάποια στιγμή όμως θα τον πεθυμήσεις, γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Εξαιρούνται φυσικά όσοι δεν πίνουν καθόλου καφέ αλλά ακόμα και εκείνοι σε ένα μικρό ποσοστό, ένα ελληνικό θα τον πιουν.


Πριν λίγες λοιπόν είχα τη χαρά να παρευρεθώ σ’ ένα event που διοργάνωσε η μάρκα Eλ Γκρέκο στο Art Factory για να μας παρουσιάσει το νέο της project, τον ελληνικό καφέ Eλ Γκρέκο,

Με το σύνθημα "ο ελληνικός από την αρχή" ο πρόεδρος της εταιρείας Resoul, κ. Άνθιμος Δημητριάδης μας παρουσίασε το νέο προϊόν, τον ελληνικό καφέ Ελ Γκρέκο.

Ο κ. Δημητριάδης μεταξύ άλλων είπε: «Όλα ξεκίνησαν όταν ονειρευτήκαμε έναν ελληνικό που θα είναι σε θέση να σταθεί ταυτόχρονα και πάνω από όλα όσα αγαπάμε. Έναν καφέ που δεν είναι απλά και μόνο ένας ακόμη καφές αλλά μια οικεία και μοναδική εμπειρία, εκεί όπου ο ελληνικός κατέχει την δική του θέση του στη σύγχρονη καθημερινότητα και στις ζωές του καθενός από εμάς. Στην ουσία, επαναπροσδιορίζουμε τον ελληνικό χωρίς να αποποιηθούμε την ιστορία και το μεράκι που τον συνοδεύει για δεκαετίες, ενώ παράλληλα τον εξελίσσουμε δημιουργικά και γευστικά. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό από την στιγμή που ο ελληνικός καφές αποτελεί για εμάς αντικείμενο μελέτης εδώ και 18 χρόνια, καθώς η προετοιμασία του αποτελεί τη σημαντικότερη χρήση των συσκευών υγραερίου που διαθέτουμε στην αγορά και, συνεπώς, τη σημαντικότερη πηγή πληροφοριών για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ο καφές Ελ Γκρέκο είναι ένας ελληνικός καφές που προσεγγίζει τις σημερινές γευστικές προτιμήσεις και αναζητήσεις του Έλληνα καταναλωτή».

Τη στιγμή της αναγγελίας, οι κουρτίνες που έκρυβαν το κυρίως μέρος της εκδήλωσης άνοιξαν, αποκαλύπτοντας μια όμορφα στημένη αίθουσα με εντυπωσιακά γλυκά να πλαισιώνουν τις χρυσές συσκευασίες του καφέ και έναν πάγκο με γκαζάκια, όπου ο καθένας μπορούσε να δει να ετοιμάζεται μπροστά του ο ελληνικός της προτίμησής του.

Στην παρέα και ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, οποίος μας κάλεσε να δοκιμάσουμε τους ξεχωριστούς γλυκούς συνδυασμούς, που εμπνεύστηκε αποκλειστικά για να συνοδέψουν τον καφέ Ελ Γκρέκο.

Ο ελληνικός καφές Ελ Γκρέκο δημιουργήθηκε από τη σύνθεση ποικιλιών καφέ Arabica από τη Λατινική Αμερική και Robusta από την Ασία. Αυτοί οι δύο εκλεκτοί κόκκοι καφέ δημιουργούν έναν ελληνικό με ξεχωριστή γεύση, διακριτική οξύτητα και πλούσιο καϊμάκι. Ένα δημιουργικό πάντρεμα που δίνει έμφαση στην ποιότητα και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τον ελληνικό απ’ την αρχή. Και όσο για την προετοιμασία του, είναι μια μορφή ιεροτελεστίας. Σιγοψήνεται στο γκαζάκι με χάλκινο μπρίκι, έτσι ώστε να βράσει καλά και να κάνει το βελούδινο καϊμάκι που τον χαρακτηρίζει. 

Η Resoul είναι ένας όμιλος εταιρειών που δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αξιοπιστία. Η μάρκα Ελ Γκρέκο είναι γνωστή για τις εστίες υγραερίου και τις πολύχρωμες βάσεις με την ειδική βαλβίδα ασφαλείας. 

Ο καφές Ελ Γκρέκο θα είναι διαθέσιμος στην ελληνική αγορά από τις αρχές Νοεμβρίου σε συσκευασία των 84g και των 168g.