×

Αν βαφεις το μαλλι μονη σου, διαβασε με!

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, μια γυναίκα βάφει τα μαλλιά της μόνη της στο σπίτι της όχι απαραίτητα για οικονομικούς λόγους αλλά γιατί δεν προλαβαίνει ή δεν τις αρέσουν οι πολλές ώρες στο κομμωτήριο. 

Αν και νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για να ανανεώσουμε το χρώμα των μαλλιών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φίλη μου, έχει αλλάξει 2574 χρώματα και αποχρώσεις χωρίς να μείνει καραφλή γιατί ξέρει ακριβώς τι να κάνει κι ας μην είναι κομμώτρια. Βέβαια, υπάρχει λόγος που υπάρχουν ειδικοί για να βάφουν τα μαλλιά μας, αν π.χ. θέλουμε να αλλάξουμε απόχρωση ή να κάνουμε ανταύγειες. 

Μέσα από αυτό το άρθρο θα σου πω πως να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα και μερικές πολύ απλές συμβουλές που συγκέντρωσα για να ακολουθήσεις, ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


1) Άφησε για 1 με 2 ημέρες τα μαλλιά σου άλουστα πριν τη βαφή. Τα φυσικά έλαια των μαλλιών βοηθάνε να έχει η βαφή μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα.

2) Φόρεσε γάντια μιας χρήσης. Μπορεί οι ξανθές αποχρώσεις να μην κάνουν λεκέδες αλλά οι σκούρες ναι.

3) Πριν αρχίσεις τη βαφή, χτένισε τα μαλλιά σου καλά.

4) Πριν από την εφαρμογή της βαφής βάλε βαζελίνη κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στα αφτιά, ώστε να μην γεμίσεις με χρώμα. Εάν τρέξει όμως βαφή κάπου στο δέρμα σου, φρόντισε να την σκουπίσεις γρήγορα με ένα μωρομάντιλο. Διαφορετικά εφοδιάσου με μία λοσιόν καθαρισμού λεκέδων όπως το Dalon Stain Remover
(τελευταία φωτογραφία) που δεν περιέχει sls, parabens και δεν προκαλεί αλλεργίες. 

5) Μέσα στο μείγμα της βαφής βάλε κάποιο ενυδατικό έλαιο ή σέρουμ, όπως το Dalon Total Hair Protection 12 in 1 Gold Hair Serum (τελευταία φωτογραφία) και δεν θα πιστεύεις πόσο απαλά θα είναι μετά τα μαλλιά σου!

6) Όταν περνάς βαφή μαλλιών στο σπίτι ο χρόνος εξαρτάται από το: (Α) Αν βάφεις για πρώτη φορά τα μαλλιά σου, τότε η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε όλο το μήκος για τον ίδιο χρόνο. (Β) Αν επαναλαμβάνεις τη βαφή, θα πρέπει να την εφαρμόζεις πρώτα στις ρίζες και μετά σε όλο το μήκος, με τον ανάλογο ενδεδειγμένο χρόνο. (Γ) Αν επαναλαμβάνεις τη βαφή μόνο στη ρίζα με τον ενδεδειγμένο χρόνο.

7) Αφήνεις ακριβώς όσο χρόνο γράφουν οι οδηγίες. Αν αφήσεις τη βαφή περισσότερο, εκτός ότι θα κάψεις τα μαλλιά σου, δεν θα έχεις το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα που θες γιατί θα βγούνε πολύ πιο σκούρα. Ενώ, αν αφήσεις τη βαφή λιγότερο δεν θα πιάσει.

8) Απόφυγε να βάλεις σαμπουάν κατευθείαν στα μαλλιά όταν πρέπει να τα λούσεις μετά την βαφή. Αντιθέτως, καλό είναι να τα ξεπλύνεις υπομονετικά με χλιαρό νερό, μέχρι το νερό που τρέχει από τα μαλλιά σου να είναι εντελώς καθαρό, πριν το σαμπουάν και την μαλακτική κρέμα.

9) Τέλος, σκούπισε τα με μια πετσέτα και βάλε λίγη μάσκα για περίπου 3-5 λεπτά (ανάλογα τη μάσκα) και ξέπλυνε τα και πάλι. Μετά από αυτό είσαι έτοιμη να τα στεγνώσεις και να δεις το αποτέλεσμα σου!


Να θυμάσαι ότι τα βαμμένα μαλλιά, ειδικότερα τα ξανθά, έχουν ανάγκη από ειδική περιποίηση. Γι’αυτό το λόγο εφοδιάσου με ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά ή χωρίς sls και μια silver μάσκα ή για βαμμένα μαλλιά. Επιπλέον, επένδυσε σε μία αγωγή που θα διατηρήσει ζωντανό το χρώμα σου.

Με 91,5% συστατικά φυσική προέλευσης και χωρίς θειικά άλατα (SLS) το Professional Shampoo ενυδατώνει, θρέφει και μαλακώνει τα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το χρώμα και χαρίζει λάμψη. Κατάλληλο και για θεραπεία κερρατίνης.

Η Επαγγελματική Silver Μάσκα Μαλλιών είναι σχεδιασμένη για την εξουδετέρωση των ανεπιθύμητων κίτρινων τόνων που εμφανίζονται στα γκρίζα, λευκά ή ξανθά μαλλιά. Επίσης, αναδομεί, ενυδατώνει και θρέφει την τρίχα ενώ παράλληλα προστατεύει  τα μαλλιά από το φριζάρισμα.

Ένα προϊόν που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο ντουλάπι σου είναι το Total Hair Protection 12 in 1 Gold Hair Serum. Χάρη στην υπέροχη σύνθεση του ισιώνει τα μαλλιά, προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη, αναδόμηση, όγκο, λάμψη ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο, τη θερμότητα και το φριζάρισμα. Επιπλέον, προστατεύει το χρώμα, ξεμπλέκει και τα κάνει πιο ευκολοχτένιστα και μειώνει το χρόνο στεγνώματος των μαλλιών. Δεν περιέχει Parabens.

Τα προϊόντα Dalon θα τα βρεις σχεδόν σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών, στα σούπερ μάρκετ, αποθήκες καλλυντικών και φαρμακείων, και υπεραγορές.