×

Πινέλα μακιγιάζ: Τα θέλω όλα; Τα χρειάζομαι όλα;

Υπάρχουν στην αγορά τόσα πινέλα μακιγιάζ που είναι πολύ λογικό να μπερδεύεσαι, ή να πέφτεις στην παγίδα να αγοράζεις κάθε τόσο ένα άλλο πινέλο, ξοδεύοντας ένα σωρό χρήματα. Επίσης, δεν ξέρεις και τι να προτιμήσεις... Παρακάτω, σου λύνω όλες τις απορίες γύρω από τα πινέλα και όπως ξέρεις είμαι ειδική σε αυτά.


Τα θέλω όλα!

Όπως σου είπα υπάρχουν εκεί έξω άπειρα πινέλα. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια οικονομική αγορά. Τα βασικά πινέλα που πρέπει να έχεις είναι: πινέλο make up, πινέλο πούδρας, πινέλο ρουζ, πινέλο για να απλώνεις το concealer, ένα πινέλο για την σκιά, πινέλο για το σβήσιμο της σκιάς και τέλος, ένα πινέλο χειλιών (με τα υγρά κραγιόν δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο).

Σφουγγαράκια VS Πινέλα

Με κάθε ειλικρίνεια προτιμώ να ξεκινήσω το μακιγιάζ μου με ένα υγρό σφουγγαράκι, πιέζοντας το και δουλεύοντας το πολύ καλά και μετά να χρησιμοποιήσω πινέλο. Tα σφουγγαράκια μπορούν να καλύψουν περισσότερη περιοχή, ενώ τα πινέλα είναι πιο ακριβή και απόλυτα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πινέλα όταν θέλω να επικεντρωθώ σε μία περιοχή ή όταν θέλω να χρησιμοποιήσω π.χ. ένα καθαρό για φινίρισμα.


Plus: Εάν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό, για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα νωπό πινέλο (μπορείς να το ψεκάσεις με ένα νεράκι ή με ένα προϊόν όπως το Fix+ της Mac) κατά την εφαρμογή του make up.

Είναι πολύ σημαντικό να πλένεις τα πινέλα σου μια φορά την εβδομάδα. Γιατί είτε τα έχεις μέσα στο νεσεσέρ σου είτε τα έχεις στο boudoir σου, τα πινέλα σου λερώνονται. Και με τι τα πλένω και πως τα στεγνώνω; Κλικ εδώ και διάβασε τα πάντα!

Συνθετική VS φυσική τρίχα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πινέλων: τα πινέλα από φυσική τρίχα που είναι φτιαγμένα από τρίχες ζώων και τα πινέλα από συνθετική τρίχα που φτιάχνονται από νάιλον ή άλλα συνθετικά υφάσματα.


Θέλω όμως να σου πω το εξής: Στην αγορά υπάρχουν ένα σωρό πινέλα συνθετικής τρίχας που μιμούνται τη φυσική και κάνουν εξίσου καλή δουλειά. 

Tα συνθετικά πινέλα είναι Vegan και Cruelty Free, οι τρίχες τους είναι φτιαγμένες από 100% συνθετικά υλικά. Από την άλλη πλευρά τα πινέλα με φυσική τρίχα φτιάχνονται με τρίχες από σκίουρους, αλεπούδες, άλογα, κατσίκες, βιζόν, σαμούρι και διάφορα άλλα ζώα. Σύμφωνα με το veganbeautyandlifestyle αυτά τα ζώα προέρχονται από εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, από φάρμες ζώων αλλά και χρησιμοποιώντας παγίδες στην περίπτωση των άγριων ζώων. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι για να παραμείνει το τρίχωμα τους ανέπαφο και να μην υποστεί ζημιά, τα ζώα που πιάνονται με παγίδες θανατώνονται με ηλεκτροπληξία ενώ τα υπόλοιπα ζώα με ασφυξία, χτυπήματα η αποκεφαλισμό. Και όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται μπορεί να γίνει και αφαίρεση του δέρματος και της γούνας τους ενώ είναι ακόμα ζωντανά (και όμως είναι αλήθεια και συμβαίνει ακόμα και σήμερα).


Και πότε πρέπει να πετάξω ένα πινέλο; 

Αν το χερούλι του πινέλου σου έχει ανοίξει ή αν απλώνεις προϊόν στο πρόσωπό σου και μαζί με το προϊόν σου μένουν και άπειρα τριχάκια, τότε ξέρεις πως ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις ή ακόμα και να το αλλάξεις!

Άρθρο μου για το Punked.gr - Πρώτη δημοσίευση 19/07/2018