×

Face primer: Γιατί να το χρησιμοποιήσω;

Κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες και ευτυχώς για εμάς υπάρχουν άπειρα προϊόντα (είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε καλλυντικά καλής ποιότητας) στην αγορά που μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο ειδικές περιπτώσεις. Ειδικά η επιδερμίδα του προσώπου μας, χρειάζεται την δική της περιποίηση πριν το μακιγιάζ ώστε να παραμένει υγιής.
Στο σημερινό ποστ σου λέω όσα πρέπει να ξέρεις για τα face primer και σου δείχνω τα αγαπημένα μου.


Γιατί να το χρησιμοποιήσω; Μειώνει ατέλειες, κοκκινίλες, λεπτές γραμμές, κάνει τους πόρους λιγότερο ορατούς, απορροφά την περιττή λιπαρότητα, και δημιουργεί ένα ομοιόμορφο πέπλο που θα κάνει την εφαρμογή του foundation πιο εύκολη.

Είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες; Ναι είναι για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ τα περισσότερα primers είναι oil-free και έχουν συνήθως υγρή μορφή, τζελ ή κρεμώδη.

Πότε το χρησιμοποιώ; Μετά την κρέμα και πριν το foundation ώστε το μακιγιάζ να παραμείνει αναλλοίωτο και η όψη μας αψεγάδιαστη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πως το εφαρμόζω; Βάζεις ελάχιστη ποσότητα και το απλώνεις στα σημεία που χρειάζεται, καλό είναι να περιμένεις 1-2 λεπτά να "στεγνώσει" και μετά ξεκινά κανονικά το μακιγιάζ σου. 


Και αυτά είναι τα τρία αγαπημένα μου face primer:

Το Matt Finish Transparent Base της Radiant Professional το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια και είναι η αγαπημένη μου επιλογή για βραδινό μακιγιάζ. Η μεταξένια του υφή λειαίνει τους πόρους, βοηθάει το foundation να μην σπάει όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα αφήνοντας την επιδερμίδα να αναπνέει και έχει ματ τελείωμα. Είναι κατάλληλο ακόμα και για την περιοχή των ματιών!!!

Το Master Prime Pore Minimizing Primer της Maybelline New York κάνει τους πόρους λιγότερο εμφανείς με ελάχιστη ποσότητα και δίνει πραγματικό ματ τελείωμα. Το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη με κάθε foundation!!!

Η Lait-creme Concentre της Embryolisse πρόκειται για μια μαγική κρέμα με ελαφριά υφή που συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις: σαν κλασική ενυδατική, σαν primer πριν το μακιγιάζ, σαν ντεμακιγιάζ, κ.α. και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδαςΕίναι μια εξαιρετική επιλογή για primer, ειδικά τους χειμερινούς μήνες!!

Προσοχή! Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, εφάρμοσε το αγαπημένο σου primer με τα δάχτυλά και δώσε περισσότερο προσοχή στις περιοχές (χείλη, βλέφαρα, πιγούνι) που το foundation/consealer δε διαρκεί.