×

Πες όχι στο ξηρό δέρμα με αυτή την κρέμα σώματος

Το ξέρουμε όλες: η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Αλλά τι γίνεται όταν δεν κάναμε τίποτα για να προλάβουμε το κρύο και σε τραβάει το δέρμα... και ψάχνεις μετά τα κατάλληλα προϊόντα για να επαναφέρεις την ισορροπία στο δέρμα σου. 

Η καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος, πίστεψέ με, είναι  πλέον εύκολη υπόθεση! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα.


Επειδή όμως συχνά μπερδεύουμε το ξηρό με το αφυδατωμένο δέρμα, πρέπει να γνωρίζεις τη διαφορά. Το ξηρό δέρμα είναι λεπτό, ξεφλουδίζει συχνά και έχει άγρια υφή. Μετά τον καθαρισμό νιώθετε να σας τραβάει. Επιπλέον, δεν διαθέτει τα απαραίτητα λιπίδια για την κατακράτηση του νερού και χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας. Ενώ το αφυδατωμένο δέρμα έχει ως αναγνωριστικό στοιχείο την έλλειψη νερού, έχει όψη μαραμένη και στην αφή είναι τραχύ. Ωστόσο το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι απαραίτητα ξηρό (και ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο).

H Donna Valente White Musk Velvet Body Cream, είναι μια ενυδατική κρέμα σώματος ιδανική για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες. Έχει υπέροχο άρωμα white musk για μια ευχάριστη αίσθηση ευεξίας και είναι πλούσια σε αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, χυμό αλόης, βούτυρο καριτέ, πανθενόλη και βιταμίνη Ε που τονώνει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας αφήνοντάς την εξαιρετικά απαλή και βελούδινη. Δε περιέχει parabens, minera oils, silicon, SLS, SLES.

Super tip: Η καλύτερη ενυδάτωση γίνεται σε νωπό δέρμα, δηλαδή μετά το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ήδη ενυδατωμένο. Οι κρέμες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την υγρασία ώστε να μην εξατμίζεται. Επιπλέον, τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα για την επίμονη -έντονη ξηρότητα είναι αυτά που είναι βαρύτερα για το δέρμα. Οι αραιές κρέμες που απορροφώνται γρήγορα δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, ειδικά τις πολύ παγωμένες μέρες του χειμώνα.