×

Ψεξάσου με ένα από αυτά τα Face Mist


Είκοσι χρονιά μετά το τέλος της σειράς Δύο Ξένοι και ακόμα κάνω εικόνα τη Ντένη Μαρκορά να φωνάζει: "Μαρούσκα, το Evian". Από τότε μέχρι σήμερα έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 100 μπουκαλάκια face mist και δεν τα παραλέω καθόλου.

Τι είναι όμως το face mist. Πρόκειται για ένα spray νερού υψηλής ποιότητας -ευεργετικό για την επιδερμίδα, καθώς έρχεται να ισορροπήσει το pH του δέρματος, να σε ανακουφίσει αν υποφέρεις από ερεθισμό, κοκκινίλες, φαγούρα και φυσικά να αναζωογονήσει την κουρασμένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα, ενώ παράλληλα φιξάρει και το μακιγιάζ σου. Για bonus ενυδάτωσης, ειδικά το καλοκαίρι, πριν από τη χρήση βάλτο μέσα στο ψυγείο... και θα με θυμηθείς. Ένα face mist, λοιπόν, είναι η αγορά που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε το καλοκαίρι για να βγάλεις την επιδερμίδα σου αλώβητη από τη ζέστη και τον ιδρώτα. 

Πριν ψεκαστείς... ρίξε μια ματιά στο καινούριο post της Κλεοπάτρας (κλικ εδώ) και πάρε μια ιδέα για καινούριο foundation.

Face mist που αγαπώ!

BYPHASSE Fix Makeup 5.50
Το "αόρατο" σπρέι Fix Make-up για όλους του τύπους δέρματος, ρυθμίζει το μακιγιάζ και εξασφαλίζει ένα μακράς διάρκειας αποτέλεσμα. Δεν περιέχει parabens, χρωστικές και αλκοόλ.

NYX Professional Bare With Me Primer 11.23
Είναι ένα Multitasking Spray φιλικό προς την ευαίσθητη επιδερμίδα, με εκχύλισμα αλόης και αγγουριού. Χαρίζει υγιή λάμψη και άψογη όψη στην επιδερμίδα, ενώ ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και προσφέρει ενυδάτωση για έως και οκτώ ώρες.


Seventeen Mattifying Setting Mist 50ml/9,00€ & 125ml/14,00€
Είναι ένα απαλό face mist που ενυδατώνει, αναζωογονεί και χαρίζει φωτεινή και δροσερή όψη στην επιδερμίδα. Έχει ματ τελείωμα, καθώς ελέγχει την επιφανειακή γυαλάδα της επιδερμίδας. Είναι Silicone & Gluten Free, Non-Oily και δερματολογικά ελεγμένο.

MAC Prep + Prime Fix+ 18.50
Είναι ένα ελαφρύ face mist που φιξάρει το μακιγιάζ σου, καταπραΰνει, αναζωογονεί και ενυδατώνει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Σημείωση: Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν πριν το μακιγιάζ σαν primer, μετά για φιξάρεις το μακιγιάζ σου και για να φρεσκάρεις την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Face mist hints:

1. Στην παραλία: όταν βγεις από τη θάλασσα και πριν βάλεις την αντηλιακή σου, ψέκασε το πρόσωπό σου κι έπειτα άπλωσε αντηλιακό. 

2. Πριν την κρέμα σου/μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου: Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου και πριν απλώσεις την κρέμα σου ψεκάσου. 

3. Κατά την διάρκεια της ημέρας: Ειδικά το καλοκαίρι, το μακιγιάζ αλλοιώνεται πολύ εύκολα (ελπίζω να μην το παρακάνεις με το βαρύ μακιγιάζ, ε;), ψεκάσου όσες φορές θέλεις μέσα στην ημέρα για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου και την επιδερμίδα σου. 

*** Οι πιο απαιτητικές επιδερμίδες καλό είναι να προτιμούν εκείνα που περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως αλόη, εκχύλισμα πράσινου μήλου, τσάι του βουνού, καθώς στοχεύουν σε εξειδικευμένες ανάγκες, π.χ. θαμπάδα, φλεγμονή.