×

Suncare Project 2019: αντηλιακά προσώπου

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος είναι πιο καυτός και πιο βλαβερός απ' ότι τους χειμερινούς μήνες και η θάλασσα πλέον είναι μονόδρομος. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να μην σας δείξω μόνο τα αντηλιακά που θα χρησιμοποιήσω αλλά και εκείνα που έχω ήδη δοκιμάσει και αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ της παραλίας... ξεκινώντας από τα αντηλιακά για το πρόσωπο.

Το πρόσωπο και το ντεκολτέ μας, έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας το καλοκαίρι, γι’ αυτό υπάρχουν αντηλιακά αντιγήρανσης και ενυδάτωσης, για να θωρακίσουμε την επιδερμίδα μας από την φωτογήρανση και την αφυδάτωση που προκαλεί η υπερέκθεση στον ήλιο.


1. Το Frezyderm Sun Screen Velvet Face SPF50+ είναι το νούμερο ένα στις προτιμήσεις σας. Χάρη στην επαναστατική καινοτομία Second Skin Technology, η μοναδική σύνθεσή της αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων. Επιπλέον, προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Η διάφανη, μη λιπαρή υφή της δεν αφήνει λευκή χροιά και την καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, μη φαγεσωρογόνο, χωρίς parabens και ανθεκτικότ στο νερό. 

2. To Thank You Farmer Sun Project Water Sun Cream SPF50+ είναι το φετινό καθημερινό αντηλιακό μου. Πρόκειται για μία ενυδατική αντηλιακή κρέμα με αέρινη αίσθηση για τις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας με ελαφριά υφή που δεν κολλάει. Περιέχει φυτικά εκχυλίσματα όπως phyto-oligo (συνδυασμός αλόης και ριζών ασιατικής αλθαίας) και άλλα εκχυλίσματα όπως μπαμπού που δημιουργούν ένα cooling effect. Προσφέρει ενυδάτωση εις βάθος και το δέρμα είναι πιο φωτεινό και απαλό μετά την εφαρμογή, χωρίς να αφήνει λευκά υπολειμματα. Για όλους τους τύπους δέρματος που χρειάζονται ενυδάτωση, ιδανική για το κανονικό/ξηρό δέρμα.

3. Η Caudalie Anti-wrinkle Face Suncare SPF50 είναι μία νέα αντιρυτιδική προσώπου που προσφέρει στην επιδερμίδα μέγιστη προστασία UVA/UVB εμπλουτισμένη με οργανικό νερό σταφυλιών, ελαφριά κρεμώδης και μη κολλώδης υφή που ενυδατώνει και καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα. Συνδυάζει ένα καινοτόμο σύστημα φίλτρων με ένα νέο, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα εμπλουτισμένο με πολυφαινόλες σταφυλιών, προσφέροντας μέγιστη προστασία και ισχυρή αντιρυτιδική δράση. Δεν περιέχει αλκοόλ, σιλικόνη και είναι ατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα. Επιπλέον, προστατεύει εξίσου το δέρμα και τη φύση, η σύνθεσή του είναι μη τοξική για το θαλάσσιο οικοσύστημα.


4. H Messinian Spa Face Sunscreen SPF50 είναι μία αντηλιακή κρέμα προσώπου με ελαφριά υφή που περιέχει ένα μαλακτικό παράγοντα, που προέρχεται από το καλαμπόκι. Συμβάλλει στη μείωση της λιπαρότητας και της κολλώδους αίσθησης (απλώνεται εύκολα & στεγνώνει γρήγορα), απορροφά την υπερβολική υγρασία και το σμήγμα, μειώνει τη λιπαρή και γυαλιστερή εμφάνιση του δέρματος και έχει ματ φινίρισμα. Περιέχει επίσης δύο δραστικές ουσίες, η μια είναι βασισμένη στο ελαιόλαδο και η άλλη σε πολυσακχαρίτες. Η πρώτη είναι ένα φυσικό αντιγηραντικό που βοηθά στην αντιμετώπιση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος, βελτιώνει τη σταθερότητα και την ελαστικότητά του και προστατεύει από την υπεροξείδωση των λιπιδίων που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η δεύτερη προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, από πιθανές βλάβες του DNA και μειώνει το ερύθημα. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και ιδανικό για λιπαρά, μεικτά και επιρρεπή στην ακμή δέρματα, για νεανικό και ώριμο δέρμα, για γυναίκες και άνδρες. Δεν περιέχει parabens και είναι δερματολογικά ελεγμένο.

5. H Mastiha Shop Αντηλιακή κρέμα προσώπου με Μαστίχα & Φασκόμηλο SPF30 Κρέμα με εξαιρετικά λεπτή, μη λιπαρή υφή για την προστασία ενάντια στη βλαβερή UVA & UVB ακτινοβολία. Το μοναδικό λιπόσωμα με μαστίχα συσφίγγει τους πόρους, μειώνει τις ατέλειες και τη γυαλάδα στο λιπαρό δέρμα, ενώ το εκχύλισμα από αλπινικά βότανα (φασκόμηλο, βάλσαμο μέντας κ.α) τονώνει, προστατεύει αντιμικροβιακά, δρα καταπραϋντικά και ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού προσφέροντας μια ευχάριστη και βελούδινη αίσθηση, ενώ η βιταμίνη Ε ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα των κυττάρων.

6. Η Apivita Suncare Sensitive SPF50 με χαμομήλι και 3D PRO-ALGAE® είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Χωρίς άρωμα και με καταπραϋντική δράση, προστατεύει αποτελεσματικά από την UVA & UVB ακτινοβολία ενώ το σύμπλοκο χαμομηλιού καταπραΰνει την ευαίσθητη επιδερμίδα και μειώνει τον κνησμό. Το καινοτόμο σύμπλοκο 3D PRO-ALGAE® διατηρεί την τρισδιάστατη δομή της επιδερμίδας, καθώς προστατεύει την πυκνότητα και την ελαστικότητά της κάτω από τον ήλιο, προσφέροντας εξαιρετική δράση κατά της φωτογήρανση, την Νο1 αιτία πρόωρης γήρανσης. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, πολύ ανθεκτικο στο νερό, υποαλλεργικό και με φωτοσταθερό συνδυασμό φυσικών και οργανικών φίλτρων.



Η Bioderma Photoderm Max Compact Teinte Claire SPF50+ είναι ένα αντηλιακό make-up σε compact μορφή που παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις UVB/UVA ακτίνες και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος και τι βλαβερές συνέπειες του ήλιου (ηλιακά εγκαύματα, κλπ.). Προσφέρει ομοιογένεια στην επιδερμίδα και μειώνει τις ατέλειες προσφέροντας αμέσως υγιή λάμψη. Έχει απαλή μη λιπαρή υφή που δεν κολλάει, εύκολη εφαρμογή και τελείωμα πούδρας. Δεν περιέχει αρωμα, συντηρητικά και parabens. Είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα, φωτοσταθερό, μη φαγεσωρογόνο, υποαλλεργικό και δε δημιουργεί μαύρα στίγματα. Κατάλληλο για ευαίσθητη ή δυσανεκτική επιδερμίδα, πολύ ανοιχτόχρωμη με φακίδες, αλλεργική στα χημικά φίλτρα, επιδερμίδα με δυσχρωμίες, αποδυναμωμένη και ευαίσθητη στις ακτίνες UV (μετά από δερματολογική επέμβαση). 

Το Shiseido UV Protective Compact Foundation SPF30 είναι ένα make-up με αντηλιακή προστασία, σε μορφή πούδρας με ανάλαφρη σύνθεση. Είναι ανθεκτικό στο νερό και στο σμήγμα, παρέχει μακράς διάρκειας φυσικό αποτέλεσμα και απλώνεται ομοιόμορφα χαρίζοντας ένα ματ φυσικό τελείωμα το οποίο παραμένει αναλλοίωτο για ώρες. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Συνεχίζεται...