×

Scincare Routine Winter '19 - '20 (προϊόντα καθαρισμού)


Έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, όταν γυρίζεις στο σπίτι θέλεις να βάλεις άνετα ρούχα και να καθαρίσεις το πρόσωπό σου -να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου. Δεν αρκεί όμως να πλύνεις μόνο με νερό το πρόσωπό σου. Χρειάζεσαι τα κατάλληλα προϊόντα που θα απομακρύνουν αποτελεσματικά όσα κόλλησαν στο πρόσωπό σου (καυσαέριο, σκόνη, ιδρώτας, κ.α.) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρακάτω σου δείχνω τα προϊόντα περιποίησης (καινούρια και παλιά αγαπημένα) που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο. Ξεκινάμε;

Αρχικά να σας πως ότι αγαπώ τον διπλό καθαρισμό. Ο λόγος είναι ο προφανής. Επειδή έχω έντονους πόρους, θέλω η επιδερμίδα μου να είναι όσο γίνεται περισσότερο καθαρή ώστε να μην φράζουν και να γεμίζω σπυράκια.


Το νερό καθαρισμού Bioderma Sensibio H2O σε συνδυασμό με το διφασικό ντεμακιγιάζ ματιών της Yellow Rose Eye Makeup Remover είναι το πρώτο βήμα για να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου. Ο λόγος που χρησιμοποιώ και το ντεμακιγιάζ ματιών είναι οι τρεις στρώσεις μάσκαρα.

Στη συνέχεια ο Dalon Micellar αφρός καθαρισμού προσώπου για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση, απομακρύνει τυχών υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπων. Περιέχει εκχύλισμα ελίχρυσου και μαργαρίτας για λάμψη και έλεγχο του σμήγματος και έχει φυσικό άρωμα από ανθόνερο λεβάντας, γνωστό για της καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Φυσικά δεν ξεχνάω να περάσω το πρόσωπό μου με τη Vinopure Clear Skin Purifying Lotion της Caudalie (νέα προσθήκη), η οποία "κοντράρει" στα ίσια την αγαπημένη μου λοσιόν από τη Seventeen. Η λοσιόν Vinopure Clear Skin Purifying Toner καθαρίζει και εξυγιάνει απαλά την επιδερμίδα, βοηθάει στην σύσφιξη των πόρων, ενώ παράλληλα την προετοιμάζει για να δεχτεί τα προϊόντα περιποίησης.


Ένα προϊόν που αγαπώ εδώ και πολλά χρόνια και το χρησιμοποιώ στη βραδινή μου περιποίηση μέρα παρά μέρα είναι το Idealia Night Peeling από τη Vichy (ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο για χρήση σε ευαίσθητες επιδερμίδες) με Ιαματικό μεταλλικό νερό της Vichy, γλυκολικό οξύ+HEPES, εκχύλισμα μαύρου τσαγιού και πολυφαινόλες μύρτιλου. Η υφή του είναι σαν ιδιαίτερα ρευστό gel και ανάλαφρη. Με ευλαβική χρήση, η επιδερμίδα γίνεται ομοιόμορφη και βελούδινη. Το χρησιμοποιούμε το βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα με ένα βαμβάκι, αποφεύγοντας την επαφή γύρω από τα μάτια. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ενώ στη συνέχεια βάζουμε κανονικά τις κρέμες νυχτός μας. Το πρωί δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας, με ελάχιστο SPF 15.

Άλλο ένα προϊόν που έχω αγαπήσει και βοηθάει πολύ με τους πόρους... είναι η απαλή πούδρα daily microfoliant της Dermalogica για καθημερινή χρήση. Με βάση το ρύζι, ενεργοποιείται μόλις έρθει σε επαφή με το νερό και απελευθερώνει Παπαΐνη, Σαλικυλικό Οξύ και ένζυμα Ρυζιού που μικροαπολεπίζουν τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα απαλότερο και πιο φωτεινό. Χάρη στη λευκαντική της σύνθεση εξισορροπεί τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος ενώ ένα ιδιαίτερα καταπραϋντικό μείγμα από Πράσινο Τσάι, Ginkgo και Κολλοειδή Βρώμη βοηθάει το δέρμα να είναι ήρεμο, απίστευτα καθαρό και αναζωογονημένο. Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.

Eίναι επίσης απαραίτητο ένα κλασικό scrub για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας σε συνδυασμό με μία μάσκα για βαθύτερο καθαρισμό και ενυδάτωση. Ένα face scrub που αγαπώ είναι το Queen Helene Apricot Scrub (δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά μπορείς να το βρεις στο eVitamins) γιατί καθαρίζει και βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων, ενώ το αντιοξειδωτικό βερίκοκο που περιέχει βοηθά στη βελτίωση του τόνου και της λάμψης του δέρματος. Συνδυάζεται υπέροχα με την μάσκα προσώπου Oriflame Yves Rocher Face Purifying Mask.

Και τέλος, δεν παραλείπω το Μy beauty lip ritual step 1 peeling της Essence (μπορείς να το βρεις εδώ) που περιέχει βούτυρο shea και σέβεται το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών.


θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με τα προϊόντα περιποίησης.