×

Θέλουν τα κοντά μαλλιά περιποίηση; #Aveda


Λένε ότι τα κοντά μαλλιά δίνουν στιλ και είναι βολικά -είναι πιο εύκολο να τα λούσεις και μάλλον χρειάζεσαι πολύ λιγότερη ώρα να τα περιποιηθείς. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις αν ετοιμάζεσαι να κόψεις κοντά τα μαλλιά σου ή έχεις κοντά μαλλιά και δεν ξέρεις πως να τα περιποιηθείς σωστά.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω τόσο στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, όσο και των μαλλιών σου. Αυτό που θα πρέπει να φροντίσεις αρχικά είναι η σωστή επιλογή προϊόντων που χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά. Επένδυσε σε προϊόντα που θα προσφέρουν εντατική θρέψη στα μαλλιά σου όπως η σειρά Nutriplenish* της Aveda.

Η  vegan και cruelty-free σειρά Nutriplenish* με σύνθεση 94% φυσικής προέλευσης χαρίζει ενυδάτωση για 72 ώρες και θρεπτικά συστατικά από superfoods που χρειάζεται κάθε τύπος ή υφή μαλλιών, χωρίς σιλικόνες. 

Για να αποφύγεις την λιπαρότητα, χρειάζεται να προσαρμόσεις τις ποσότητες του σαμπουάν και του conditioner στα κοντά μαλλιά αλλά και όποιου άλλου προϊόντος π.χ. styling χρησιμοποιείς. Επιπλέον η ταυτόχρονη χρήση πάρα πολλών προϊόντων, η υπερβολική θερμότητα κατά το styling, μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν λαδωμένα και ταλαιπωρημένα.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δοκίμασε να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν μόνα τους. Όμως τα κοντά μαλλιά είναι προτιμότερο να τα στεγνώνεις κατά το 50% και όχι εντελώς, αν θέλεις να τους δώσεις μια ωραία φόρμα. Δοκίμασε να τα στεγνώσεις ελαφρώς και με κάποιο προϊόν styling (δεν θα σταματήσω να σου λέω προσοχή στις ποσότητες), να τους δώσεις το στυλ που επιθυμείς και να τα αφήσεις να στεγνώσουν τελείως μόνα τους. 

Μην φοβηθείς να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά. Τα κοντά κουρέματα ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα, ασχέτως με το σχήμα του προσώπου της γιατί το συγκεκριμένο κόψιμο μαλλιών έχει πολλές εκδοχές. Τους ταιριάζουν απίστευτα οι μακριές φράντζες ή ακόμη και οι μύτες μπροστά, όταν όμως μπορείς να τις περιποιηθείς.


Λίγα λόγια για τη σειρά Nutriplenish της Aveda.

Η Nutriplenish αποτελείται από τι σειρές light και deep. Η σειρά ενυδάτωσης (light) προσδίδει ενυδάτωση που απορροφάται γρήγορα, ιδανική για λεπτά/κανονικά μαλλιά και η σειρά βαθιάς ενυδάτωσης (deep) που προσφέρει 50% περισσότερα βούτυρα με σκοπό την υψηλή ενυδάτωση στα χοντρά/ξηρά μαλλιά.

Εγώ δοκίμασα τη σειρά βαθιάς ενυδάτωσης γιατί έχω ξηρά μαλλιά. Πραγματικά εξεπλάγην ευχάριστα, γιατί αν και είναι πολύ ενυδατικά, έχουν ελαφριά σύνθεση και αίσθηση κατά την εφαρμογή. Ειπλέον, όταν στεγνώνω τα μαλλιά μου είναι ανάλαφρα και πολύ απαλά.

Αναλυτικότερα:

Shampoo Deep Moisture: 94% φυσικής προέλευσης πλούσιο σαμπουάν που καθαρίζει και αναπληρώνει βαθιά τα ξηρά έως αφυδατωμένα μαλλιά με ενυδάτωση γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για όλους τους τύπους από κανονικά μέχρι σκληρά και πυκνά μαλλιά.

Conditioner Deep Moisture: 96% φυσικής προέλευσης πλούσιο conditioner που αναπληρώνει βαθιά και λειαίνει τα ξηρά έως αφυδατωμένα μαλλιά με ενυδάτωση γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για όλους τους τύπους από κανονικά μέχρι σκληρά και πυκνά μαλλιά.

Leave–In Conditioner (το ιδανικό προϊόν για το καλοκαίρι): 98% φυσικής προέλευσης ανάλαφρο σπρέι leave-in conditioner που ενυδατώνει αμέσως και προστατεύει όλους τους τύπους μαλλιών, ενώ παράλληλα παρέχει ενυδάτωση 72-ωρών γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Εκτός από το βιολογικό έλαιο ροδιού, το Leave-In Conditioner περιέχει sand ginger, το οποίο είναι ένα UV φίλτρο φυσικής προέλευσης, που προστατεύει τα μαλλιά από την αφυδάτωση που προκαλεί ο ήλιος.

Η σειρά Nutriplenish της Aveda εμποτίζει τα μαλλιά με φυσικής προέλευσης, πολυτελή Pure-Fume άρωμα από εκχύλισμα κακάο, πιστοποιημένο βιολογικό κάρδαμο, ginger και λεμονόχορτο. Η σειρά είναι ασφαλή για βαμμένα και χημικώς επεξεργασμένα μαλλιά. Τα μπουκάλια του σαμπουάν και του leave-in conditioner είναι κατασκευασμένα από 100% PCR HDPE, conditioner:  min. 58% PCR HDPE και μέχρι και 42% βιοπλαστικό, και τα μπουκάλια του ελαίου είναι γυάλινα και 100% PCW χαρτόνι. Όπως όλα τα προϊόντα της Aveda, το Nutriplenish παράγονται από 100% αιολική ενέργεια.