×

Greek Beauty: Bioselect


Τα τελευταία χρόνια η κοσμητολογία στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη άνθιση και ολοένα μικρές εταιρείες κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους βήματα. Αξιοποιούν στο έπακρο όλα τα βότανα που απλόχερα μας χαρίζει η ελληνική γη, όπως η Apivita την πρόπολη, η Bioselect το δίκταμο, ο Korres το trademate ελληνικό γιαούρτι, κ.α. και δημιουργούν προϊόντα περιποίησης που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα, αντίστοιχα μεγάλων πολυεθνικών. Τρανό παράδειγμα η Ariadne Athens, ένα μικρό brand που έφτασε να μπει στις σελίδες της βρετανικής Vogue. 

Βλέποντας αυτή την ωραία εξέλιξη, κάθε βδομάδα θα γνωρίζουμε παρέα ένα καινούριο ή και όχι ελληνικό beauty brand.


Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτή την ενότητα με κάποιο άλλο brand, εκτός από την αγαπημένη μου BIOselect. Μία ελληνική εταιρεία που με αγάπη και σεβασμό στη φύση και τα υλικά που προσφέρει η Κρητική γη, δημιουργεί προϊόντα με συνταγές από επιλεγμένα συστατικά φυσικής προέλευσης και με υψηλό ποσοστό, σε πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας.

H BIOselect είναι από τις πρώτες εταιρείες και η μοναδική ολοκληρωμένη σειρά οργανικών καλλυντικών περιποίησης και φροντίδας στην Ελληνική αγορά σε συνεργασία με τον έγκυρο ευρωπαϊκό φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ICEA: www.icea.info


Τα προϊόντα της BIOselect είναι πιστοποιημένα (Certified Organic) και δεν περιέχουν κανένα συστατικό επιβλαβές για την υγεία και το περιβάλλον, ενώ κατά την παραγωγή τους δεν έχουν διενεργηθεί δοκιμές σε ζώα. Το νερό έχει αντικατασταθεί από οργανικά ανθόνερα, που είναι πιο απαλά και ήπια από το νερό, προσφέροντας καταπραϋντική και αντιοξειδωτική δράση. Οι πρώτες ύλες στα προϊόντα της, είναι βιοδιασπώμενες για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.


Η καινοτομία της BIOselect ακούει στο όνομα Dictamelia®, ένα προϊόν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Αρ. πατέντας 1006174, Διεθνής ταξινόμηση (INT. CL8): A61K 8/97) και βασικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα BIOselect. Αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν που δημιούργησε και παράγει αποκλειστικά η BIOselect για τα προϊόντα της, κάτω από ειδικές συνθήκες εκχύλισης και ωρίμανσης, για να αποδίδει με το βέλτιστο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες του δίκταμου και του ελαιόλαδου.



Τέλος, κανένα από τα προϊόντα BIOselect Certified Organic δεν περιέχει συνθετικές πρώτες ύλες, παράγωγα πετρελαίου, βλαβερά συντηρητικά, συνθετικά αρώματα και χρώματα. αιθοξυλιωμένα παράγωγα, προπυλενογλυκόλη, PEGs, σιλικόνες, Parabens ή άλλα χημικά συντηρητικά, που ενδεχομένως μακροχρόνια και αθροιστικά να προκαλέσουν δερματικές ευαισθησίες ή να θεωρηθούν επιβλαβή για την υγεία.

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της BIOselect στα Hondos Center Ομόνοια, Περιστέρι και Γλυφάδα, αλλά και στο επίσημο eShop www.bioselecteshop.com