×

Το κόκκινο κραγιόν δεν είναι απλά ένα κραγιόν.


Το κόκκινο κραγιόν δεν είναι απλά ένα κραγιόν. Το κόκκινο χρώμα του από την αρχαιότητα και την Κλεοπάτρα, μέχρι τη σύγχρονη κουλτούρα, την Rihanna και την Alexandria Ocasio-Cortez, αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας και δυναμισμού

H Alexandria είναι η νεαρότερη γυναίκα μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου και δεν διστάζει να υψώσει τη φωνή της για τα πιστεύω της κατά του ρατσισμού κάθε είδους και της κοινωνικής ανισότητας. Λατρεύει το κόκκινο κραγιόν και αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν της και ένα από τα όπλα της για τις στιγμές που θέλει να νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: «Θα φορέσω κόκκινο κραγιόν όταν έχω ανάγκη να τονώσω την αυτοπεποίθησή μου», έχει πει στo vogue. Και συμπληρώνει: «Στην πολιτική, υπάρχει τόσο μεγάλη κριτική γύρω από το πως οι γυναίκες παρουσιάζουν τους εαυτούς τους. Υπάρχει αυτή η πραγματικά λανθασμένη αντίληψη ότι εάν ενδιαφέρεσαι για το μακιγιάζ, την ομορφιά και τη μόδα, είσαι ρηχή. Αλλά πραγματικά νομίζω ότι αυτές είναι μερικές από τις πιο ουσιαστικές αποφάσεις που παίρνουμε και τις παίρνουμε κάθε πρωί».

Στην προεκλογική καμπάνια της το 2018 αρνήθηκε οποιαδήποτε χρηματοδότηση από δωρητές που στηρίζουν την παράταξη των Δημοκρατικών και έφτιαξε απλά ένα βίντεο στο YouTube με την καθημερινότητά της, θέλοντας να δείξει στους ψηφοφόρους ότι είναι μία από αυτούς και όχι μέλος της πολιτικής ελίτ. Όσο για την εκστρατεία της, βασίστηκε σε μια εξαιρετικά φιλελεύθερη ατζέντα: μια ομοσπονδιακή υπηρεσία αστυνόμευσης για το μεταναστευτικό, πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα, εγγυήσεις για ομοσπονδιακές θέσεις εργασίας, πρόσβαση στο σύστημα υγείας για όλους, έλεγχος της οπλοκατοχής, τέλος στις ιδιωτικές φυλακές, πρόσβαση σε στέγαση για όλους.


Η Alexandria Ocasio-Cortez επανεξελέγη με τους δημοκρατικούς και είναι πολύ σημαντικό, γιατί αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά πολιτικών που επιχειρεί να αλλάξει τα πράγματα. Στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024 θα είναι 35 χρονών, θεωρείται από πολλούς ως η ιδανική υποψήφια Πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς. 


Πηγές: Vogue, The New York Times