×

Η χριστουγεννιάτικη συλλογή της diptyque είναι ένα πραγματικό παραμύθι


Σιγά-σιγά σουρούπωνε.
 Ο ήλιος, που έδυε, έκανε την παγωνιά πάνω στα δέντρα να λαμπυρίζει. O ορίζοντας του Παρισιού λουζόταν από μια ιριδίζουσα λάμψη που έσβηνε. Έκανε κρύο. Ο ίδιος ο αέρας έμοιαζε να έχει μετατραπεί σε πάγο. Μια παράξενη μαγεία τυλίχτηκε γύρω από την πόλη. 
 Οι περαστικοί τάχυναν το βήμα τους. Με τα χέρια τους φορτωμένα με δέματα, λαχταρούσαν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του σπιτιού τους. Στο πέρασμά τους, ένα-ένα τα φώτα της πόλης τους χαμογελούσαν, χρυσίζοντας το τόξο μιας γέφυρας ή μια βιτρίνα. Ήταν ώρα να γυρίσουν σπίτι. Όλοι το ένιωθαν. Όλοι;
 Στην είσοδο της μπουτίκ diptyque, στον αριθμό 34 της λεωφόρου Saint Germain, ξεπρόβαλε η σκιά μιας μικρής γάτας με τα δυο κίτρινα μάτια της να λαμπυρίζουν στο φεγγαρόφως. Ξαφνικά πήδηξε εμπρός - αλλά πού πήγαινε; Η γάτα μπήκε στο πάρκο μιας πλατείας. Στο κέντρο του, ένα σιντριβάνι σκεπαζόταν με χιόνι. Δεν ακουγόταν ο παραμικρός θόρυβος. Το νερό ήταν ακίνητο. Γύρω-γύρω στα τοιχώματα του σιντριβανιού, βρίσκονταν στημένα τρία λίθινα ζώα, μεγαλόπρεπα μέσα στον αιώνιο και πετρωμένο τους ύπνο. 
 Με το πρώτο άγγιγμα της πατούσας της στο νερό, η γάτα έλυσε τα μάγια. Αμέσως, το σιντριβάνι άρχισε να μουρμουρίζει. Μια λεπτή ομίχλη στριφογύρισε και τύλιξε τις λευκές, μαργαριταρένιες γιρλάντες γύρω από τα μαρμάρινα αγάλματα. Οι στήλες φωτίστηκαν.
 Σαν από θαύμα, ένα-ένα τα ζώα ήρθαν στη ζωή! Το Λιοντάρι, περήφανο και δυνατό. Ο Κύκνος, περίλαμπρος μέσα σε ένα μυστήριο. Το Ελάφι, γρήγορο και αγαθό. Αναδυόμενα μέσα από τα παγωμένα όνειρά τους, κατέβηκαν και τα τρία από το βάθρο τους, κάτω από το ζηλόφθονο βλέμμα των γκαργκόιλ της κοντινής εκκλησίας. Κάθισαν στη βάση του σιντριβανιού να συσκεφτούν. Ποιο σχέδιο δράσης συμφώνησαν να ακολουθήσουν; Καθένα από τα ζώα κατευθύνθηκε προς τη χιονοσκέπαστη πόλη. Ποια περιπέτεια τα περίμενε;

FLORAL MAJESTY

 Πρώτο έφυγε το Λιοντάρι. Βαδίζοντας αργά και μεγαλόπρεπα, έφτασε στον Σηκουάνα με τις μαλακές πατούσες του να αφήνουν πίσω τους, χνάρια σε σχήμα λουλουδιών πάνω στο χιόνι. Στη Γέφυρα των Τεχνών, κοντοστάθηκε μια στιγμή για να παρατηρήσει το είδωλό του στο νερό. Η χαίτη του ανέμιζε στον αέρα. Κρύσταλλα χιονιού σκέπαζαν το τρίχωμά του. Ξαφνικά, με ένα φτερούγισμα, ο Κύκνος έφτασε γλιστρώντας κάτω από τη γέφυρα, διακόπτοντας τον ρεμβασμό του Λιονταριού. Αντάλλαξαν ένα βλέμμα αναγνώρισης και έπειτα, το καθένα συνέχισε το δρόμο του. Εδώ είναι το Λούβρο, η παλιά κατοικία των βασιλέων. Με ύφος βασιλικό, το Λιοντάρι μπήκε στον Κήπο του Κεραμεικού και με το κεφάλι ψηλά έφτασε στον ροδώνα. Κόκκινα, κοραλλί και απαλά ροζ τριαντάφυλλα κοιμούνταν κάτω από τον πάγο. Το Λιοντάρι έτριψε τη μουσούδα του στο παρτέρι και τα λουλούδια, ένα-ένα άνοιξαν. Χαρά, απόλαυση και φωτεινή ενέργεια: ένα εξαίσιο άρωμα απλώθηκε πάνω από την πόλη!

 Το κερί Floral Majesty της diptyque αιχμαλωτίζει ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα, το οποίο ζεσταίνουν μπαχαρικά: γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και φλογερή κανέλα. Ένα τολμηρό, φλοράλ άρωμα, ιδανικό για την εποχή του χρόνου που κυριαρχούν τα άφθονα γέλια και οι χαρές.

 AMBER FEATHER

 Ο Κύκνος συνέχισε την πορεία του, αιωρούμενος πάνω από την πόλη, έχοντας απλωμένες τις ολόλευκες λευκές φτερούγες του. Στην αρχή ακολούθησε το ποτάμι, στις όχθες του οποίου υψώνονταν παλάτια, γιορτινά στολισμένα. Μετά, ανεβαίνοντας ψηλά μέσα στην ολοσκότεινη νύχτα, χάθηκε προς ένα μαγεμένο κήπο -το Πάρκο Μπιτ Σομόν στο βορειοανατολικό Παρίσι, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πράσινα πάρκα της πρωτεύουσας. Στη μέση του πάρκου, ο Κύκνος βρήκε μια λίμνη και στη μέση της λίμνης αυτής έναν βραχώδη λόφο. Στην κορυφή του λόφου βρισκόταν σκαρφαλωμένο ένα μικρό λευκό ιερό. 
 Ποιος να ξέρει τι φωτεινό ένστικτο ήταν αυτό που οδήγησε το πέταγμα του Κύκνου ως εδώ; Έκανε μερικούς κύκλους γύρω από τον μαύρο βράχο και μετά άρχισε να τον προσεγγίζει. Μέσα στη ροτόντα προστατευμένo από μια ψηλή κολόνα, βρισκόταν ένα κομμάτι κεχριμπαριού που έλαμπε με ένα φως, το οποίο ήταν μισό φεγγάρι, μισό ήλιος. 
Το όμορφο πουλί ξεδίπλωσε τις μεταξένιες φτερούγες του, δημιουργώντας ένα απαλό κύμα αέρα. Χιλιάδες κομματάκια φωτός μαζί με αμέτρητες χαλαρωτικές ευωδιές απελευθερώθηκαν από το κεχριμπάρι.


 Για να δημιουργήσει το κερί Amber Feather, η diptyque συνδύασε νότες εσπεριδοειδών με ένα θερμό ακόρντο: φωτεινό πορτοκάλι, κανέλα και τζίντζερ, για να κάνουν να ζωντανέψουν την ατμόσφαιρα, η οποία στη συνέχεια απαλύνεται με τα πιο φιλόξενα ακόρντα κεχριμπαριού.

 MOONLIT FIR

 Όχι πολύ πιο μακριά, το Ελάφι ξεπρόβαλε από τις φυλλωσιές, χαιρέτισε με ένα νεύμα τον Κύκνο και τινάχτηκε μπροστά, πλημμυρισμένο από την ενέργεια των δέντρων, με τον αψύ χυμό τους και τη δύναμη του κορμού τους. 
 Μέσα από αυτά τα πανίσχυρα δέντρα, ένιωσε να αναδύεται όλο το πνεύμα της γης. Είχε όμως έρθει η ώρα. Καλπάζοντας γρήγορα, το Ελάφι έφυγε από το πάρκο. 
 Με πόδια γρήγορα σαν τον άνεμο, η Πλατεία των Βοσγίων δεν ήταν καθόλου μακριά. Το Ελάφι έφτασε, «σκονισμένο» από νιφάδες χιονιού. Στη μέση της πλατείας στέκονταν πολλά τεράστια έλατα, όλα φωτισμένα με γυαλιστερά στολίδια και αστέρια, που ακτινοβολούσαν υποσχέσεις. Μπλέκοντας τα χρυσαφένια του κέρατα στα κλαδιά, τα κούνησε χαρούμενα. Κάθε τίναγμα απελευθέρωνε πολύτιμες ευωδιές που θύμιζαn έλατο, ρετσίνι και φρεσκάδα. Στο τέλος, ξεκίνησε και πάλι, με τα κέρατά του φορτωμένα χάντρες, ασημένια κουδουνάκια, χρωματιστές μπάλες και πράσινες νότες.


 Στο κερί Moonlit Fir, η diptyque αιχμαλωτίζει την αναζωογονητική ομορφιά ενός δάσους γεμάτου ευωδιές. Το άρωμα των ελάτων στον βαρύ χειμώνα της Σιβηρίας και του Καναδά, αστράφτει κάτω από τις παγωμένες νότες του ευκάλυπτου, του δενδρολίβανου και της μέντας. Μέσα στο κερί αυτό, λαμποκοπά όλο το πνεύμα των γιορτών.

 Πολύ γρήγορα όμως, φάνηκε η αυγή και μια ρόδινη λάμψη άρχισε να διαπερνά τον ορίζοντα. Γρήγορα, τα ζώα επέστρεψαν στο σιντριβάνι. Και τα τρία, το Λιοντάρι, το Ελάφι και ο Κύκνος, βολεύτηκαν στην ηρεμία και ξανακοιμήθηκαν, έχοντας εκπληρώσει το θαυμαστό τους πεπρωμένο. Σύντομα, πολύ σύντομα, η πόλη θα ξυπνούσε συνειδητοποιώντας την αλλαγή.
 Οι περαστικοί που επιστρέφουν στους δρόμους ίσως να εκπλαγούν και να αναρωτηθούν από πού έρχονται αυτές οι ευωδιές. Συναρπαστικά μπουκέτα που αφήνουν τον αέρα αρωματισμένο με χαρά και αγαλλίαση. Οι πιο παρατηρητικοί περιπατητές ίσως να εντοπίσουν μερικές πατημασιές ζώων πάνω στο χιόνι, ένα λεπτό γαλαζωπό φτερό ή ένα παρατημένο κουδουνάκι. Και η μέρα θα είναι πιο μαγική από ποτέ.

Σσσς..

Μόνο η γάτα γνωρίζει το γιατί.

Για κάθε ζώο, η diptyque και ο καλλιτέχνης Ugo Gattoni δημιούργησαν ένα νέο αρωματικό κερί. Θα τα βρείτε μόνα τους ή σε ένα limited edition σετ και τα τρία κεριά μαζί. Επιπλέον θα βρείτε τα limited edition άρωμα χώρου Moonlit Fir, limited edition σετ 5 κεριών (Baies, Roses, Figuier, Tubéreuse, Lys), Carousel σετ με 2 κεριά, Carousel σετ με το κερί Baies.

Τα προϊόντα diptyque διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, στο atticadps.gr/eshop και στο Hondos Center Γλυφάδα.

@diptyque @atticabeauty SPREAD THE NEWS: #diptyque #diptyquebeauty #atticabeauty