×

Skincare: Χρησιμοποιείς την σωστή ποσότητα προϊόντος;

Δεν νομίζω να υπάρχει γυναίκα που να μην έχει τη δική της καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, η οποία αποτελείται συνήθως από πολλά και διαφορετικά προϊόντα, ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη της κάθε επιδερμίδας. Εκτός όμως από τη σωστή σειρά που πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα (ο γενικός κανόνας είναι ότι ξεκινάμε με τις πιο λεπτόρρευστες υφές και καταλήγουμε στις πιο παχιές), αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι οι ποσότητες που εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας.

Η λάθος ποσότητα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για την επιδερμίδα σου. Τo προϊόν δεν θα απορροφηθεί σωστά ή και καθόλου αφού δεν θα είναι σωστή η ποσότητα. Έτσι δεν θα έχεις το πλήρες όφελος των ενεργών συστατικών του, αλλά θα επιβαρύνεις και την τσέπη σου. 

Καθαριστικό προσώπου

Η σωστή ποσότητα είναι ίση με ένα νόμισμα του ευρώ για να απομακρύνεις ρύπους και μακιγιάζ από την επιδερμίδα σου. Αν το cleanser σου έχει μορφή τζελ ελάττωσε την ποσότητα αφού αυτές οι συνθέσεις κάνουν αφρό όταν έρθουν σε επαφή με το νερό και δρουν ακόμα και σε μικρότερες ποσότητες.

Προσοχή: Η υπερβολική ωστόσο χρήση του ενδέχεται να στεγνώσει την επιδερμίδα, καθώς αφαιρεί και πολλά από τα φυσικά έλαια.

Serum

3-4 σταγόνες προϊόντος (ή ενός νομίσματος των 20 λεπτών) είναι αρκετές για να αγκαλιάσει η επιδερμίδα σου τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος.

Προσοχή: οι οροί είναι εξαιρετικά ισχυροί, η ποσότητα τους δεν πρέπει να ξεπερνά το παραπάνω μέγεθος.

Κρέμα ματιών


Μια ποσότητα ίση με αυτή ενός δίλεπτου του ευρώ είναι αρκετή και για τα δύο μάτια. Αν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα, όχι μόνο δεν θα κάνεις καλό στην περιοχή αλλά ενδέχεται να δημιουργήσεις περισσότερο πρήξιμο και σακούλες στην περιοχή.

Προσοχή: Οι κρέμες ματιών είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και χρειάζεστε λίγη ποσότητα προκειμένου να καλύψετε την τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Ενυδατική κρέμα

Η ιδανική ποσότητα είναι ίση με το μέγεθος ενός νομίσματος του ευρώ και καλύπτει πρόσωπο και λαιμό, ώστε να απορροφάται εντελώς σε μικρό χρονικό διάστημα και να μην αφήνει φιλμ λιπαρότητας στο δέρμα.

Προσοχή: Οι ενυδατικές μπορούν να ανακουφίσουν την ξηρή επιδερμίδα όμως σε υπερβολική ποσότητα ενδέχεται να φράξουν τους πόρους και να αφήσουν ένα λιπαρό φιλμ.

Αντηλιακό

Η σωστή ποσότητα του αντηλιακού πρέπει να είναι ίση με μία κοφτή κουταλιά του γλυκού και καλύπτει πρόσωπο -αυτιά- αλλά και λαιμό!