×

Grand Tour: η νέα limited edition συλλογή της diptyque γιορτάζει τα 60α γενέθλια του οίκου.


Παρίσι, Βενετία, Μηλιές Πηλίου, Κιότο, Βύβλος: οι πέντε πόλεις που ονειρεύτηκαν, φαντάστηκαν ή λάτρεψαν οι καλλιτέχνες-δημιουργοί της diptyque στο ταξίδι τους από τη Δύση προς την Ανατολή
είναι η έμπνευση πίσω από τη νέα, limited edition συλλογή που έρχεται με αφορμή τα 60α γενέθλια του οίκου.

Το όνομά της, The Grand Tour. Ένα παράθυρο σε άλλους τόπους, μια επανασύνδεση με την παράδοση της περιήγησης, τότε που αποστολή των φωτισμένων νέων ήταν να εξερευνήσουν την Ευρώπη και να αποκομίσουν από πρώτο χέρι γνώση για άλλες κουλτούρες. Το σημερινό Grand Tour ανοίγει φρέσκους ορίζοντες. Μια σύγχρονη ηχώ της ιστορίας της diptyque και των τριών ιδρυτών της, μιλάει στην αγάπη για ταξίδια, ρεαλιστικά και φανταστικά, και για την ανακάλυψη του νέου και του διαφορετικού.

Αιχμαλωτίζοντας όλες τις αισθήσεις μας, η diptyque μάς δίνει το εισιτήριο για ένα Grand Tour από τη Δύση στην Ανατολή. Αυτή η αποκλειστική συλλογή επισκέπτεται ξανά και ρίχνει φως σε πέντε μεγάλους προορισμούς που ενέπνευσαν τον Οίκο και έτσι, εξήντα χρόνια μετά, επανεμφανίζονται, όπως τους φαντάστηκαν οι αρωματοποιοί του Οίκου, σε μια συλλογή limited edition αρωμάτων.

Το Paris, είναι ένα κερί αφιερωμένο στο Παρίσι, το σημείο μηδέν, από όπου ξεκίνησαν όλα. Μια δημιουργία της Olivia Giacobetti με εσάνς μύρου, ακόρντο παλαιών βιβλίων, ακόρντο πατίνας ξύλου, ακόρντο παρισινής πέτρας, μια σύνθεση που μετουσιώνει τη μαγεία της Πόλης του Φωτός σε μια εκπληκτική ευωδιά.

Το Venise, το travel size αρωματικό σετ της συλλογής, είναι εμπνευσμένο από τη γοητευτική Βενετία την οποία οι ιδρυτές της diptyque επισκέπτονταν συχνά. Περιλαμβάνει τρία travel size μπουκάλια του νέου αρώματος Venise με την υπογραφή της Cécile Matton, ένα “κοκτέιλ” από βασιλικό, πράσινη πιπεριά, βετιβέρ και ντομάτα. Το πουγκί που τα φιλοξενεί είναι ειδικά διακοσμημένο με μια εικόνα από τα αρχεία του Οίκου.

Οι Μηλιές Πηλίου ήταν για τέσσερα χρόνια το δεύτερο σπίτι και ο αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους ιδρυτές της diptyque! Σήμερα, η αξέχαστη ευωδιά από τα γεμάτα συκιές χωράφια, τα κυπαρίσσια, οι θάμνων αμάραντου κατά μήκος του δρόμου που οδηγούσε στη θάλασσα, “αιχμαλωτίζεται” από τον Olivier Pescheux στο ανάγλυφο, αρωματικό οβάλ Milies, το οποίο φιλοξενείται σε ένα κεραμικό οβάλ στο μπλε και το λευκό της θάλασσας.

Δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικά, το Κιότο, η ιαπωνική πόλη της τέχνης και της ιστορίας, το λίκνο του ikebana, ήταν συχνά πηγή έμπνευσης για τους ιδρυτές της diptyque, με την ιδιαίτερη αισθητική του. Το νέο άρωμα Kyoto ισορροπεί ανάμεσα στο λιβάνι, το τριαντάφυλλο και το βετιβέρ, με την υπογραφή της Alexandra Carlin η οποία θέλησε να αποτυπώσει το τρίπτυχο του ουρανού, της καρδιάς και της γης.

Υπέροχη λεπτομέρεια: το μπουκάλι έρχεται τυλιγμένο σύμφωνα με την τεχνική furoshiki, σε ένα ύφασμα που φέρει το φλοράλ μοτίβο Sarayi, μια δημιουργία των ιδρυτών, φτιαγμένο από χρωματιστό γυαλί σε μια ταιριαστή ροζ-μωβ απόχρωση.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται καθώς πλησιάζουμε στην αρχαία παραθαλάσσια πόλη Βύβλο, το πιο παλαιό λιμάνι του κόσμου και ένας από τους σταθμούς στη διαδρομή προς την Ανατολή, όπως την ταξίδεψαν o Yves και ο Desmond το 1960. Το κερί Byblos, μια δημιουργία του αρωματοποιού Fabrice Pellegrin, θυμίζει τις ευωδιές που μπλέκονταν σε αυτό το θρυλικό λιμάνι, με πρωταγωνιστή τον καφέ με κάρδαμο που σέρβιραν στα οθωμανικά παζάρια. Θυμίζοντας τον καπνό αυτού του παραδοσιακού ροφήματος, το κερί 300γρ. έρχεται μέσα σε ένα δοχείο διακοσμημένο με πινελιές σε γκρι και στο χρώμα της άμμου – αποτέλεσμα μιας τεχνικής κεραμικής που ονομάζεται mixed-clay, στην οποία συνδυάζονται διαφορετικών ειδών άργιλοι, δίνοντας κάθε φορά μοναδικό αποτέλεσμα. Φέρει ένα illustration από ανάγλυφο μελάνι που απεικονίζει αυτό τον προορισμό στη λεβαντίνικη θάλασσα: το τοπίο του λιμανιού μαζί με τα σοκάκια της αγοράς της πόλης.

Εξερευνώντας τον κόσμο και συλλέγοντας τους θησαυρούς του, το Grand Tour είναι μια σύγχρονη πρόσκληση σε ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι, που τιμά απόλυτα το πνεύμα του Οίκου και την αισθητική των καλλιτεχνών που τον δημιούργησαν. Αυτούς τους 5 οσφρητικούς προορισμούς της συλλογής συνδέει μια κοινή κλωστή , η οποία «τρέχει» κατά μήκος κάθε κουτιού σαν ένας χάρτης που περνά από τον έναν σταθμό στον άλλο, συνδέοντάς τις συμβολικά σε ένα Grand Tour.

Τα προϊόντα diptyque θα τα βρεις αποκλειστικά στα attica και στο www.atticadps.gr/eshop