×

Happy World Vegan Day | Καθαρή ομορφιά


Σήμερα, 1η Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Vegan (World Vegan Day) και την Clean Beauty στον κόσμο της ομορφιάς. Ένας κόσμος που αλλάζει, αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και υιοθετεί πιο φυσικές φόρμουλες, ιδανικές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. 

Προσωπικά, πλέον, δίνω περισσότερη σημασία και προσοχή στα συστατικά των προϊόντων και προσπαθώ να ακολουθώ όσο γίνεται μια πιο "ηθική" ρουτίνα ομορφιάς. 

Η ημέρα, σύμφωνα με τη wikipedia, καθιερώθηκε το 1994 από τη Louise Wallis, την τότε Πρόεδρο της The Vegan Society στην Αγγλία, η οποία θέλησε να τιμήσει την 50η επέτειο από την ίδρυση του οργανισμού και τη δημιουργία των όρων και του εμπορικού σήματος “vegan” και “veganism”, το οποίο από το 1990 βοηθάει τους καταναλωτές να εντοπίζουν προϊόντα που δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης. Το λογότυπο τοποθετείται σε προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας μαλλιών, ρούχα, φαγητά και ποτά και πολλά άλλα προϊόντα, ενώ αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Συγκέντρωσα μερικές γνωστές και αγαπημένες εταιρίες καλλυντικών που δημιουργούν vegan προϊόντα και θα σας χαρίσουν έμπνευση για τις αγορές σας την black friday: Eleusis Cosmetics, Wedo/ Professional, Aweda, Essence, Catrice, Nyx Cosmetics, Caudalie.

Σημείωση: Τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός που απαγορεύει την προώθηση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, όπως και να μην περιέχουν υλικά και συστατικά που προέρχονται από ζώα.