×

4 αγαπημένες και δοκιμασμένες κρέμες ματιών που θα σου χαρίσουν φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα.


Είναι γνωστό ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη, διότι είναι τέσσερις φορές πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Γι αυτό και είναι η πρώτη που εμφανίζει σημάδια κούρασης και γήρανσης. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου, η καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστής, κινητό, tablet, τηλεόραση), έχει ως αποτέλεσμα πρήξιμο, μαύρους κύκλους και τις αντιαισθητικές σακούλες.

Και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά την περιοχή των ματιών; Η λύση βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών και ονομάζεται «σωστή» κρέμα ματιών. Ναι, αλλά ποια είναι η κατάλληλη για μένα;

Η «σωστή» κρέμα , έχει να κάνει με την σωστή επιλογή των συστατικών που περιέχει και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την εκάστοτε ανάγκη που εμφανίζουν τα μάτια μας. Γι αυτό λοιπόν, αν αναζητάς συστατικά που θα φροντίσουν εκείνο το σημείο του προσώπου σου χωρίς να την ερεθίσουν ή να τη επιβαρύνουν, δες 4 αγαπημένες και δοκιμασμένες κρέμες ματιών.

Dermalogica Awaken Peptide Eye Gel (€60)

Συσφυκτικό, ενυδατικό ζελ ματιών που βοηθά στην ελαχιστοποίηση του οιδήματος, των λεπτών γραμμών και την  εμφάνιση πρηξίματος. Χάρη στο δραστικό μείγμα με Τετραπεπτίδια, καταπραϋντικό Εκχύλισμα Φύλλων Δεντρολίβανου, μείγμα Ηλεκτρικού Οξέος Βιοτεχνολογίας, εκχύλισμα Voandzeia Subterranea Seed που αφήνει το δέρμα λείο και λαμπερό και τέλος Καφεΐνη.

Nuxe Nuxellence Anti-Age Yeux (από €23 στο Skroutz)
Αντιγηραντική κρέμα ματιών για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος που φωτίζει άμεσα το βλέμμα, αποκαλύπτοντας τη φυσική νεότητα. Μετά από 4 εβδομάδες, η περιοχή είναι πιο φωτεινή και λαμπερή.

Uriage Depiderm Eye Contour Care (από €9 στο Skroutz)
Μια αναζωογονητική τζελ κρέμα κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα που φωτίζει το θαμπό δέρμα, σβήνοντας τα σημάδια της κούρασης και μειώνοντας τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και τις ρυτίδες, προσφέροντας λάμψη. Οι Βιταμίνες C & PP και το σύμπλοκο Cx δρουν συνεργιστικά, για να προσφέρουν ομοιομορφία και φωτεινότητα στην περιοχή των ματιών.

Tzimas Cosmetics Biopeptide Eye Cream (€9)
Πρόκειται για μία κρέμα ματιών με βιοπεπτίδια που καταπολεμά τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο, ενώ παράλληλα προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στο blue light. Έχει πλούσια υφή, απλώνεται και απορροφάται εύκολα, με αποτέλεσμα να ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα και να της χαρίζει λάμψη και φωτεινότητα. Ενδείκνυται κυρίως για ώριμες και ξηρές επιδερμίδες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τύπους δέρματος.

SUPER TIPS: Οι σωστές κινήσεις και λίγα λεπτά μασάζ σε τακτική βάση αρκούν για να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος, να μειωθεί το πρήξιμο και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια.