×

Το νέο άρωμα Heaven Can Wait από τον οίκο αρωμάτων Frederic Malle

Το γαρύφαλλο, το pimento και ο σπόρος καρότου συνδυάζονται με την εκλεπτυσμένη ομορφιά της ίριδας.  Το vetiver προσδίδει σώμα και ζωντάνια, ενώ νότες από ροδάκινο και δαμάσκηνο ολοκληρώνουν το πλούσιο άρωμα.

H διαδικασία δημιουργίας του αρώματος ήταν τόσο έντονη ώστε ο ίδιος ο Frederic Malle χρειάστηκε χρόνο, προκειμένου να αξιολογήσει το τελικό αποτέλεσμα.

Εξελικτικά διαπίστωσε ότι όχι μόνο το άρωμα ήταν ακόμη καλύτερο από αυτό που θυμόταν, αλλά ότι μέσα από αυτό το αποτέλεσμα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη επανεφεύρεση ενός κλασικού γαλλικού αρώματος, το οποίο  αποτυπώνεται στις αναμνήσεις τους. Μια αέναη αποπλάνηση, ταυτόχρονα  εξωτική και χαλαρωτική. To άρωμα έχει και για τους δυο αρωματοποιούς τον ίδιο συμβολισμό, καθώς αποπνέει μια αριστοκρατική ζεστασιά, η οποία σε αγκαλιάζει και σε παρασύρει. Μαζί κατάφεραν να αποδώσουν μια διακριτική θηλυκότητα: ελκυστική, ακαταμάχητα κομψή, παραπλανητικά ευφυής και άκρως παριζιάνικη.

Το άρωμα Heaven Can Wait σε αγκαλιάζει και σε παρασύρει σε ένα μέρος το οποίο σήμερα εκτιμάται ιδιαιτέρως: ένας προσωπικός παράδεισος.

Ο ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ

Με καταγωγή από οικογένεια αρωματοποιών από την Grasse, ο Jean-Claude Ellena μυήθηκε από έφηβος στην τέχνη της αρωματοποιίας. Ως αυτοδίδακτος, ορίζει τις δημιουργίες του ως «ποίηση της μνήμης». Οι καθημερινές μυρωδιές, από τα κερωμένα πατώματα, τα καθαρά σεντόνια, το δέρμα, ένα παλιό πουλόβερ, αποτελούν πηγή έμπνευσης των σημαντικών δημιουργιών του. Η υπογραφή του είναι απλή, μινιμαλιστική και σύγχρονη.

Ως μαθητής και στενός φίλος του θρυλικού Edmond Roudnitska (ο δημιουργός του “Le Parfum de Thérèse”), ο Jean-Claude Ellena ξεκίνησε την καριέρα του με μια μινιμαλιστική προσέγγιση προς την αρωματοποιία. Έκτοτε, ανέπτυξε αυτή την προσέγγιση με το προσωπικό του ξεχωριστό στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια κλασσική κομψότητα, αφηρημένα σκίτσα ακουαρέλας και μουσική δωματίου. Ο Jean-Claude Ellena αναφέρει ότι ένα άρωμα πρέπει να είναι σαν «ένα απαλό χάδι- τίποτα δεν πρέπει να σοκάρει, τίποτα δεν πρέπει να φωνάζει».

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Αυτή είναι η εξερεύνηση του Jean-Claude Ellena για τα warm spices — γαρύφαλλο, σπόροι καρότου, ambrette — ένα νέο κεφάλαιο, ακόμη πιο αρμονικό από ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν και ενδεχομένως ένα από τα αριστουργήματά του.

Είμαι πολύ περήφανος που συμμετείχα σε αυτή τη δημιουργία, δίπλα στον

Jean-Claude.

– Frédéric Malle

L’AVANT-GARDE DU PARFUM

Μοναδικά έργα τέχνης, υπογεγραμμένα από τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς του κόσμου

www.fredericmalle.com           @fredericmalle