×

Αν δεν έχεις χρόνο, αυτή η πρωινή skincare ρουτίνα είναι για σένα.


Μπορεί να κατακλίζεσαι καθημερινά από χιλιάδες διαφήμισεις νέων προϊόντων αλλά οι τάσεις στο skincare και στο μακιγιάζ θέλουν να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα, με στόχο να αναδειχθεί η φυσική μας ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο που το no makeup look συνεχίζει να γοητεύει. Επιπλέον, αυτός ο μινιμαλισμός προϊόντων ωφείλεται και στα πολυχρηστικά προϊόντα που κερδίζουν όλοένα και περισσότερο έδαφος. 

Παρακάτω θα δεις τρία τέτοια προϊόντα για αποτελεσματική και γρήγορη πρωινή ρουτίνα με διάρκεια λίγο λιγότερη από τα 10 λεπτά.


Ξεκινάμε πάντα με καθαρή επιδερμίδα. Συνεχίζουμε με το αγαπημένο μας serum και μετα περνάμε στην κρέμα ματιών. Γι' αυτό το βήμα σου προτείνω την υπεραγαπημένη μου Origins Ginzing Brightening Eye Cream με χρώμα, η οποία ενυδατώνει (νιασιναμίδη), μειώνει σημαντικά τις σακούλες & ορατά τους μαύρους κύκλους (καφεΐνη από κόκκους καφέ), λειαίνει τις λεπτές γραμμές (ginseng) και χαρίζει φωτεινότητα (βιταμίνη C) στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Είναι διαθέσιμη σε 2 αποχρώσεις.

Στη συνέχεια βάλε μια ενυδατική με χρώμα, όπως η Caudalie Vinocrush Skin Tint που χαρίζει ομοιόμορφο τόνο, ενυδατώνει (υαλουρονικό οξύ 100% φυσικής προέλευσης), μειώνει τους διεσταλμένους πόρους και καταπραΰνει την επιδερμίδα (νιασιναμίδη), συμβάλλει στην ενίσχυση του δερματικού μικροβιώματος, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη φυσική της ομορφιά χάρη στις ενθυλακωμένες* χρωστικές φυσικής προέλευσης. Επιπλέον, συμβάλλει στην ενίσχυση του δερματικού μικροβιώματος για ορατά πιο νεανική επιδερμίδα. Είναι διαθέσιμη σε 4 αποχρώσεις.

η κρέμα βγαίνει λευκή και όταν την τρίβεις αναμέσα στα χέρια ή κατευθείαν στο πρόσωπο, εμφανίζονται οι χρωστικές. 

Προτελευταίο βήμα (βασικό για μένα) είναι το ρουζ. Επειδή είναι πρωί και δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, το Cheeks Out Freestyle Cream Blush από Fenty Beauty στην απόχρωση “petal pippin”, είναι μια φρέσκια δυσική απόχρωση που αναδυκνύει την επιδερμίδα δίνοντας της μοναδική νεανική λάμψη υγείας. Αν θέλεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα χείλη.

Και τέλος, το αντηλιακό. Το αντηλιακό πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα, διότι είναι το προϊόν που προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι αν βάζουμε πρώτα αντηλιακό και μετά ενυδατική, μπορεί να αλλάξει η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού. Να θυμάσαι ότι: τα φυσικά φίλτρα «κάθονται» στην επιφάνεια του δέρματος με σκοπό να απομακρύνουν το υπεριώδες φως. Επομένως η ενυδατική θα πρέπει να μπαίνει πριν το αντηλιακό. Από την άλλη, τα χημικά φίλτρα απορροφούνται 100% από το δέρμα μας. Γι’ αυτό και η ενυδατική θα πρέπει να μπαίνει μετά το αντηλιακό.

Μπορείς να ολοκληρώσεις τη ρουτίνα σου βάζοντας μάσκαρα, λίγο ρουζ, το αγαπημένο σου προϊόν για τα χείλη και concealer αν θέλεις περισσότερη κάλυψη.

ΠΣ. Αυτό το άρθρο μου θυμίζει τα πρώτα χρόνια του blogging. Τότε που διαβάζες πως μπορείς να κάνεις μακιγιάζ μόνο με 5 προϊόντα, θυμάσαι;