×

Πες ναι στις overnight masks και thank me later!


Σας έχω υποσχεθεί ότι όταν ανακαλύπτω προϊόντα που έχουν περισσότερες από μία χρήση, θα τα δοκιμάζω και θα σας μιλάω γι' αυτά. Που λες, τον τελευταίο καιρό, χρησιμοποιώ μία μάσκα που δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποια λεπτά για να την αφαιρέσεις πριν τον ύπνο. Οι overnight masks δεν είναι νέο trend, αλλά αν είσαι μαμά θα τις λατρψεις!

Οι sleeping masks ή μάσκες ύπνου ή μάσκες διανυκτέρευσης όπως λέγονται αλλιώς, είναι σχεδιασμένες ώστε τα συστικά τους να διεισδύσουν πιο βαθιά ενώ εσύ κοιμάσαι. Μια ελαφριά στρώση μάσκας εμποδίζει οτιδήποτε υπάρχει στην ατμόσφαιρα ή στο μαξιλάρι σου να εισχωρήσει στους πόρους. Παράλληλα δεσμεύει τα δραστικά συστατικά όλων των προϊόντων που έχεις χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα βήματα, ώστε να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας (τα κύτταρα του δέρματος αναδομούνται και αναπληρώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας).

Άλλος ένας λόγος που πρέπει να την εντάξεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι η ενυδάτωση. Σκέψου ότι όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός μας μειώνονται και οι overnight μάσκες όσο εμείς κοιμόμαστε, βοηθούν ώστε το δέρμα να είναι σε θέση να ανακτήσει την υγρασία του.

Πώς την εφαρμόζουμε;

Την εφαρμόζεις σε καθαρό πρόσωπο & λαιμό, 20-30 λεπτά πριν ξαπλώσεις, ώστε να της δώσεις χρόνο να απορροφηθεί, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ως το τελευταίο βήμα, αποκλειστικά στη βραδινή ρουτίνα σου. Το επόμενο πρωί πλύνε το πρόσωπό σου, ακολούθησε τη ρουτίνα σου και μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου.

Ποια να διαλέξω;

Προσωπικά, θεωρώ πολύ ωραία επιλογή τα πεπτίδια, τα κεραμίδια και το υαλουρονικό οξύ. Βοηθούν το δέρμα ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και φυσικά να αναπληρώσει την υγρασία.


Η δική μου επιλογή αυτή την περίοδο είναι από τη Love&Strife η vegan Μάσκα Νυκτός Γη (κλικ εδώ). Μια πλούσια, θρεπτική μάσκα νυκτός, εμπλουτισμένη με ένα αντιοξειδωτικό και πηγή βιταμίνης Α ήπιο παράγωγο ρετινόλης (παλμιτικό ρετινύλιο), ελαιόλαδο και εκχύλισμα σπόρων λούπινου.

Τι να προσέξω;

Αν και οι overnight μάσκες έχουν μια σύνθεση που δεν ερεθίζει την επιδερμίδα, θα πρέπει να είσαι προσεκτική με τα συστατικά που περιέχει. Εάν το δέρμα σου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, πριν τη χρήση της, μίλησε με τον δερματολόγο σου.