×

Μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσεις να κάνεις "Restart" στις διατροφικές σου συνήθειες;

Πριν λίγες μέρες, βρέθηκα στο γραφείο της Restart Diet στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένας όμορφος και μοντέρνος χώρος στο κέντρο της πόλης που εκπέμπει ωραία ενέργεια -δεν νιώθεις ανησυχία ή αρνητισμό. Η Ναταλία Τσιώλα, διαιτολόγος-διατροφολόγος, με υποδέχτηκε εκ μέρους του team (στην ομάδα υπάρχουν πέντε γυναίκες) και στη συνέχεια προστέθηκαν στην κουβέντα μέσω skype η Γεωργία Τρέζου (ο ιθύνων νους του γραφείου) και η Γιώτα Κατσικαρίδου.

Αν και μόνο γυναίκες, η συνεργασία κυλάει αβίαστα γιατί η καθεμία έχει το χώρο της μέσα στην ομάδα, και ο κοινός παρονομαστής είναι η όρεξη και το ανοιχτό μυαλό. Και το λέω αυτό γιατί από την κουβέντα μας, ένιωσα ότι δεν τους ενδιαφέρει να σε κρίνουν ή να σε μαλώσουν αν δεν ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα σου, αλλά θέλουν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τη διατροφή προς όφελός σου.


Στη διάρκεια της κουβέντα ήρθε η συζήτηση στα της υγείας μου, που λόγω της όχι πάντα καλής ψυχολογίας μου δεν προσέχω καθόλου τη διατροφή μου. Σας το λέω ειλικρινά, ούτε στο ύφος αλλά ούτε και στον τόνο της φωνής δεν ένιωσα την παραμικρή λύπη ή κριτική ή κάποιο άλλο παρόμοιο συναίσθημα. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ψυχολογία και χρειάζεται να προσαρμόσουν το χ διατροφικό πλάνο στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Αν εσένα, για παράδειγμα, σου αρέσει να τρως 3-4 φορές την εβδομάδα απ’ έξω, το πρόγραμμά σου θα πρέπει να προσαρμοστεί σ’ αυτό και όχι να σε αναγκάσουν όταν βγαίνεις έξω να τρως μόνο σαλάτες και ψητό κοτόπουλο.

Κλείνοντας να σου πω, ότι η ομάδα της Restart Diet δεν θα σε βάλει να μετράς γραμμάρια και μπουκιές, αλλά μέσω της επιστημονικής υποστήριξης και της φιλική διάθεσης, θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις διατροφική συμπεριφορά με στόχο την καλύτερη υγεία!

Η ομάδα:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΕΖΟΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.
Είναι εξειδικευμένη σε διάφορους τομείς, όπως η Αθλητική διατροφή και η αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας, την καθιστά ικανή, ώστε να σου παρέχει την φροντίδα που χρειάζεσαι.

ΓΙΩΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙΔΟΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Είναι εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας και στηρίζεται σε τεκμηριωμένες έρευνες περί διατροφής, υγείας κι ευεξίας του ανθρώπου.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΙΩΛΑΔ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Είναι εξειδικευμένη ώστε να προσφέρει πρακτική και συμβουλευτική στήριξη σε μικρούς και μεγάλους. Εκπαιδεύει διατροφικά τόσο τους γονείς, όσο και τους φροντιστές, με στόχο τη διαχείριση δυσκολιών σίτισης σε νήπια και παιδιά. Παράλληλα, παρέχει διατροφική βοήθεια σε άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), αφού εξειδικεύεται στη low fodmap diet.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Η εξειδίκευσή της στον τομέα του Intuitive Eating, θα σε βοηθήσει να εκπαιδευτείς ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο σώμα σου και να αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες του.

ΜΑΓΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.
Παρέχει τόσο εξατομικευμένη συμβουλευτική και διατροφική εκμάθηση σε κλινικά περιστατικά, όσο υποστήριξη και διατροφική εκπαίδευση σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στον φαύλο κύκλο των Διατροφικών Διαταραχών.

Υπηρεσίες:
  • Διατροφική εκπαίδευση και καθοδήγηση για μείωση/ αύξηση/ διατήρηση του υπάρχοντος βάρους.
  • Αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας
  • Αθλητική Διατροφή
  • Παιδική Διατροφή και συμβουλευτική γονέων
  • Διατροφική καθοδήγηση κατά την περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού (Διαβήτης κύησης, Θυρεοειδής κατά την κύηση)
  • Νόσος Ευερέθιστου Εντέρου (IBS)
  • Κλινικά περιστατικά (Καρδιαγγειακά, Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία, Παχυσαρκία)
  • Διαδικτυακές συνεδρίες.

Επικοινωνία:

Για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σου προτείνω να επισκεφτείς το www.restartdiet.gr και αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να τη στείλεις στο hello@restartdiet.gr. Αν πάλι είσαι του προφορικού λόγου κάλεσε στα τηλέφωνα που βλέπεις ακριβώς από κάτω.

Γραφείο Κέντρου: Μητροπόλεως 18, τηλέφωνο 2310 270 072
Γραφείο Ευόσμου: Τζαβέλλα 12, τηλέφωνο 2310 706 707

Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις τη Restart Diet στα sosial media Facebook Instagram και στο κανάλι της στο Youtube.

Ψιλά γράμματα:

Ίσως να μην σου φαίνεται αποτελεσματικό αλλά ακόμα στις συνεδρίες και εξ αποστάσεως (μέσω skype) υπάρχει τρόπος να δεις την πρόοδο σου χωρίς να χρειάζεται να πέφτεις στα πατώματα βλέποντας τη ζυγαριά.