×

Εσένα τι σε νοιάζει;

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχω πάρει 6 με 7 κιλά που φαίνονται λίγο στα μπουτάκια και λίγο παραπάνω στην κοιλίτσα. Όταν με ρωτάνε γιατί πάχυνα, απαντάω ότι το φαγητό ήταν η εύκολη διέξοδος για όλα αυτά που πέρασα. Και δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα.

Σήμερα, μετά από καιρό αποφάσισα να σταθώ μπροστά από τον καθρέφτη μου. Έκανα ένα χαλαρωτικό ντουζ, έβαλα το αγαπημένο μου body lotion, τις κρέμες μου και στάθηκα μπροστά στο καθρέφτη να δω αν συνεχίζω να με αγαπάω. 


Στάθηκα λοιπόν μπροστά στο καθρέφτη και με κοιτούσα με το ίδιο βλέμμα που είχα ως παιδί όταν αντίκριζα το Πάσχα τα κουλουράκια της μαμάς που αν δεν γίνει η Ανάσταση δεν μπορώ να φάω.
Γύρισα αριστερά, γύρισα δεξιά. Κοίταξα, πίσω, μπροστά, με ρούχα, χωρίς ρούχα, στο πρόσωπο... με λίγα λόγια με κοίταξα από την κορφή μέχρι τα νύχια.

Στην αρχή ένιωσα απογοήτευση που δεν έχω το ιδανικό σώμα... και μετά θυμήθηκα έναν τύπο που μεταξύ φλερτ και βλακείας μου είπε ότι αν θέλω να είμαι ευτυχισμένη και να προχωρήσω επαγγελματικά θα πρέπει να χάσω τουλάχιστον 10 κιλά. Επειδή όμως δεν πάσχω από έλλειψη αυτοπεποίθησης και η προσωπικότητά μου δεν τρέφεται από κολακείες, αναρωτήθηκα "γιατί πρέπει να είμαι τέλεια;"

Δηλαδή κρίνομαι από το αν έχω το τέλειο κορμί, το τέλειο δέρμα και τα τέλεια μακριά μαλλιά των διαφημίσεων; Είμαστε με τα καλά μας; Γιατί πρέπει να μετράμε την ευτυχία και την επιτυχία κάποιου μόνο με την εξωτερική εμφάνιση; Πότε σταμάτησαν να μετράνε οι γκόμενοι, οι φίλοι, η εργατικότητα, το πείσμα, και όλα αυτά που αγαπάμε;

Όχι, αρνούμαι να πάω 50 κιλά για να αρέσω περισσότερο. Και σε ποιον να αρέσω... περισσότερο, γιατί η οικογένειά μου και οι φίλοι μου με αγαπάνε γι' αυτό που είμαι ανεξάρτητα από το πόσα κιλά δείχνει η ζυγαριά μου. 

Το αμερικάνικο Project Runway που βλέπω φανατικά, στον τελευταίο του κύκλο εκτός από τα μοντέλα με τα τέλεια σώματα είχε και μοντέλα με καμπύλες... Χάρηκα πολύ που αντιλήφθηκαν ότι τα πρότυπα ομορφιάς άλλαξαν και ένα όμορφο πρόσωπο είναι το ίδιο όμορφο ακόμα και αν φοράει xlarge.

Το καλοκαίρι είναι ήδη στην πόρτα μας. Και ανεξάρτητα από το νούμερο που γράφει το μαγιό, όλες θα βγάλουμε τα κορμιά μας στην παραλία.

Μην μασάτε με τις βλακείας που λέει ο καθένας-η καθεμία. Βγάλτε τα κορμιά σας στις παραλίες χωρίς φόβο και πάθος, ανεβάστε όσες φωτογραφίες γουστάρετε, κάντε χαμό στα social media που διαθέτετε ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ στους μικρόψυχους και κακότροπους ανθρώπους. Γιατί αυτοί είναι που θα σου πουν "πως είσαι έτσι" ή "είσαι χοντρή". Κι αν θελήσετε να απαντήσετε... πείτε απλά "Εσένα τι σε νοιάζει;".