×

H πιο διάσημη λοσιόν αμαμελίδας #ThayersWitchHazel

Η λοσιόν Aμαμελίδας είναι το προϊόν ομορφιάς που φέτος θα μας απασχολήσει πολύ, αφού σύμφωνα με το pinterest έχει παρουσιάσει αύξηση στην αναζήτηση κατά 300% (ω ναι)!

H Hamamelis Virginiana, όπως είναι το όνομά της (στο χώρο της ομορφιάς Witch Hazel), περιέχει τανίνη που έχει σημαντικές στυπτικές, επουλωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες (ιδανικό συστατικό για τις θεραπείες κατά της ακμής αλλά και της πολύ λιπαρής επιδερμίδας). Είναι δηλαδή ένα φυτικό μαλακτικό και αντιφλεγμονώδες της επιδερμίδας.


Τι είναι όμως η τονωτική λοσιόν; Πρόκειται για ένα διάλυμα βασισμένο στο νερό, με πολλά ευεργετικά συστατικά για το δέρμα και το δεύτερο βήμα και πιο σημαντικό της καθημερινής περιποίησης του προσώπου. Εφαρμόζεται μετά το καθαριστικό με βαμβάκι ή ψεκάζεται.

Και επειδή είμαι σίγουρη ότι βαρέθηκες να διαβάζεις, η πιο διάσημη λοσιόν αμαμελίδας είναι η Thayers Witch Hazel με Aloe Vera η οποία  βγαίνει στις εξής εκδοχές: με Rose Petal, Alcohol-Free Toner, Unscented, Astringent Original, Astringent Lemon, Medicated, και Cucumber

Εγώ δοκίμασα εκείνη με τα ροδοπέταλα. Με σύνθεση από φυσικά συστατικά, χωρίς αλκοόλ parabens και προπυλενογλυκόλη, είναι κατάλληλη ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ενισχύει την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τα προϊόντα μακιγιάζ και άλλες ακαθαρσίες, και εξομαλύνει την επιδερμίδα, ώστε να παραμένει λαμπερή και υγιής. Επιπλέον, η Αλόη Βέρα παρέχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Θα τη βρεις στο eVitamins.

Συστατικά: Απιονοσμένο νερό, χυμός φύλλων Aloe barbadensis (Certified Organic Filet of Aloe Vera), Γλυκερίνη (Vegetable), Φυσικό τριαντάφυλλο, Εκχύλισμα Hamamelis virginiana (Certified Organic Witch Hazel), Rosa centifolia (Τριαντάφυλλο), Κιτρικό Εκχύλισμα σπόρου οξέος και εσπεριδοειδών grandis (Γκρέιπφρουτ).