×

Έχεις ξηρή ή και αφυδατωμένη επιδερμίδα; Διάβασε τα αγαπημένα μου tips για άψογα ενυδατωμένο δέρμα στο πολύ κρύο.


Με το που μπαίνουν τα μεγάλα κρύα, οι χαμηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μου. Η ξηρότητα και η αίσθηση τραβήγματος, σε συνδυασμό με την υπερευαισθησία που παρουσίασε φέτος για πρώτη φορά, μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά αν δεν την έχω ενυδατώσει σωστά.

Επειδή ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που ταλαιπωρούμε, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τα αγαπημένα μου tips για να θωρακίσεις κι εσύ την επιδερμίδα σου απέναντι στο κρύο.

1. Το πρώτο που έκανα ήταν να ανανεώσω τη ρουτίνα ομορφιάς μου, ενσωματώνοντας πιο πλούσιες συνθέσεις για έξτρα ενυδάτωση και εναρμονισμένες με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας μου. Άλλαξα την ενυδατική μου με την La Roche-Posay Teleriane Dermallergo Creme, μια καθημερινή ενυδατική και επανορθωτική φροντίδα για το πολύ ευαίσθητο ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα με τάση αλλεργίας. Παρέχει 48ώρη ενυδάτωση και επανορθώνει και προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Επιπλέον είναι η πρώτη καθημερινή ενυδατική επανορθωτική φροντίδα ματιών από την La Roche-Posay.

2. Αν και ο δερματολόγος μου δεν θέλει να χρησιμοποιώ προϊόντα απολέπισης, μου έχει δώσει την έγκριση του για ένα ήπιο ενυδατικό scrub που θα αφήσει ενυδατωμένη την επιδερμίδα, χωρίς καμία αίσθηση ξηρότητας ή τραβήγματος. Αμέσως μετά εννοείται ότι εφαρμόζουμε την ενυδατική μας. Το Frezyderm Facial Scrub είναι ένα παλό και δροσερό gel με λεπτούς κόκκους Jojoba που απομακρύνει τα νεκρά κερατινοκύτταρα, χωρίς να τραυματίζεται η αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα.

3. Να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου! Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, οι ακτίνες του ήλιου είναι εξίσου βλαβερές ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, τις ημέρες που χιονίζει ή βρέχει. Τα δύο τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ την Uriage Roseliane CC Cream SPF50+ γιατί συνδυάζει πολύ υψηλή προστασία και makeup κάλυψη. Καλύπτει την ερυθρότητα, χαρίζει ομοιόμορφο δερματικό τόνο, προσθέτει λάμψη στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA & UVB. Ενυδατώνει και προσφέρει μακράς διάρκειας καταπραϋντική δράση ενάντια στην αίσθηση καύσου αποκαθιστώντας τον επιδερμικό φραγμό και προστατεύοντας το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις.

4. Ανάμειξε 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σου face oil με την ενυδατική ή το foundation ή με την κρέμα νυκτός σου. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτη ενυδάτωση. Το Kiehls Daily Reviving Concentrate είναι ένα ελαφρύ έλαιο προσώπου που προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, ενισχύει τις άμυνες του δέρματος απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται καθημερινά και βοηθάει το πρόσωπο να παραμένει φρέσκο, φωτεινό, γεμάτο λάμψη όλη μέρα.

5. Απόφυγε να πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό ή καυτό νερό. Ξηραίνει την επιδερμίδα και αφήνει ερεθισμούς και ερυθρότητα.