×

5+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς


Ένα από τα πιο αναγκαία και πιο απολαυστικά πράγματα στη ζωή είναι ο βραδινός ύπνος. Διότι τη νύχτα, τόσο το σώμα όσο και η επιδερμίδα μας αναζωογονούνται! Έτσι, αν τους δώσεις την κατάλληλη τροφή, θα την εκμεταλλευτούν και εσύ θα δεις τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί.  Εκτός από την καθιερωμένη σου ρουτίνα ομορφιάς, παρακάτω δες πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις το βράδυ για να ξυπνάς την επόμενη μέρα φρέσκια και αναζωογονημένη.

Μάσκα νυκτός (sleeping mask)

Το ξέρω πως θέλεις να πας το γρηγορότερο για ύπνο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις ενυδατωμένο το πρόσωπό σου. Μία μάσκα ύπνου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι! Εφάρμοσε λοιπόν στην επιδερμίδα σου μία sleeping mask (διάβασε περισσότερα εδώ) αντί την κλασική ενυδατική κρέμα σου -θα ενεργήσει πολύ καλύτερα ενώ κοιμάσαι, καθώς είναι πιο πλούσια σε υφή αλλά και σε ευεργετικά συστατικά. Το πρωί, η επιδερμίδα σου θα είναι λαμπερή και ενυδατωμένη. Κλικ εδώ και θα με θυμηθείς!

Tαλαιπωρημένα Μαλλιά

Μην το αρνηθείς, κάθε πρωί ξυπνάς λες και μάλωσες με το μαξιλάρι σου. Για να μην συμβαίνει αυτό, χτένισε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και προτίμησε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες -η επιφάνεια τους επιτρέπει στα μαλλιά να γλιστρούν και να μην ανακατεύονται. Επιπλέον, βοηθάνε και την επιδερμίδα σου!

Χείλη

Για να ξυπνάς με ενυδατωμένα και υγιή χείλη το πρωί, λίγο πριν κοιμηθείς να εφαρμόζεις ένα lipbalm. Κλικ εδώ και ανακάλυψε ένα balm με old school άρωμα.

Μαλακά χέρια

Πριν πέσεις για ύπνο μην ξεχνάς να βάζεις μια ενυδατική κρέμα με Bιταμίνη Ε στα χέρια σου. Τσέκαρε εδώ τις αγαπημένες μου και με ευγνωμονείς μετά.

Ξηρά πόδια

Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κρέμα σώματος (ακόμα και βαζελίνη ή την κλασική nivea) στα ξηρά σημεία και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες για όλο το βράδυ. Αυτή η διαδικασία είναι η καλύτερη για την απορρόφηση του προϊόντος και θα βοηθήσει να πεις αντίο στα σκασμένα /ξηρά σημεία.

Και το καλύτερο στο άφησα για το τέλος. Για να κοιμηθείς σαν πουλάκι και να ξεκουραστείς πραγματικά, άσε το κινητό μακριά από το κρεβάτι σου και βάλε στη διατροφή σου τροφές που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο εύκολα

Σύμφωνα με τη Restart Diet υπάρχουν τροφές, με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που υπόσχονται να σου προσφέρουν την πολυπόθητη ξεκούραση. Κάποιες από αυτές είναι:

Ακτινίδια: Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα γιατί τα ακτινίδια μπορεί να βοηθούν στον ύπνο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν ελλείψεις φυλλικού οξέος και/ή την υψηλή συγκέντρωση σεροτονίνης. Σύμφωνα μάλιστα με μια μελέτη, άτομα που έτρωγαν δύο ακτινίδια μία ώρα πριν από τον ύπνο, διαπίστωσαν ότι αποκοιμήθηκαν γρηγορότερα, κοιμήθηκαν περισσότερο και είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Λιπαρά ψάρια: Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα λιπαρά ψάρια μπορεί να βοηθήσουν στον ύπνο παρέχοντας μια υγιή δόση βιταμίνης D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία εμπλέκονται στη ρύθμιση της σεροτονίνης από τον οργανισμό. Μια μελέτη, για μια περίοδο μηνών, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έτρωγαν σολομό τρεις φορές την εβδομάδα είχαν καλύτερο ποιοτικά ύπνο καθώς και βελτιωμένη λειτουργικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μελέτη αυτή επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην κατανάλωση ψαριών κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν τα επίπεδα της βιταμίνης D τείνουν να είναι χαμηλότερα.

Ξηροί καρποί; Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια και τα κάσιους θεωρούνταιτροφές που προάγουν τον ύπνο. Αν και οι ακριβείς ποσότητες μπορεί να διαφέρουν, οι ξηροί καρποί περιέχουν μελατονίνη καθώς και βασικά μέταλλα όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο που είναι ευρεγετικά για την διατήρηση ποιοτικού ύπνου. Σε μια κλινική δοκιμή, με τη χρήση συμπληρωμάτων, διαπιστώθηκε ότι ένας συνδυασμός μελατονίνης, μαγνησίου και ψευδαργύρου βοήθησε ηλικιωμένους ενήλικες με αϋπνία να κοιμούνται καλύτερα.

Κλικ restartdiet.gr για να δεις και τις υπόλοιπες τροφές αλλά και να κλείσεις τη δική σου συνεδρία (on line ή δια ζώσης) με τα υπέροχα κορίτσια της Restart Diet